Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Populaţiile de bondari au scăzut drastic în Europa şi America de Nord din cauza creşterii temperaturilor

Publicat:

Populatiile de bondari au scazut drastic in toata Europa si America de Nord din cauza incalzirii climei si a variatiilor bruste de temperatura, potrivit unui nou studiu, relateaza . Studiul arata ca probabilitatea ca o populatie de bondari sa supravietuiasca intr-un anumit loc a scazut cu 30% in decursul unei singure generatii umane. Cercetatorii afirma ca ratele de declin par a fi "in concordanta cu o disparitie in masa". "Am descoperit ca populatiile dispareau in zonele in care temperaturile au devenit mai ridicate", a declarat , doctorand la Universitatea din Ottawa

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Actiunile Aston Martin au scazut miercuri cu peste 12% din cauza pierderilor care aproape s-au dublat in primul trimestru

07:55, 02.05.2024 - Actiunile au scazut cu peste 12% la Londra, inainte ca pierderile sa se restranga la 6,4%. Pierderea ajustata inainte de impozitare aproape s-a dublat, la 110,5 milioane de lire sterline (137,8 milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 57,3 milioane de lire sterline in anul precedent. Analistii…

Pe ce loc de afla Romania in topul celor mai fericite țari

12:10, 20.03.2024 - Raportul mondial al fericirii, publicat anual la 20 martie, de Ziua Internationala a Fericirii a Organizatiei Natiunilor Unite, arata ca Finlanda este din nou pe primul lor, pentru al saptelea an consecutiv. Sondajul a cuprins in premiera un clasament separat pe grupe de varsta si arata vesti proaste…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Volkswagen se confrunta cu o incetinire a creșterii vanzarilor

14:15, 13.03.2024 - Volkswagen se așteapta la o creștere de 3% a vanzarilor sale de automobile in acest an, in scadere puternica fața de 2023, pe fondul unor perspective economice sumbre și al creșterii concurenței, scrie Reuters. Prezentand rezultatele constructorului auto german pentru 2023, șeful financiar Arno Antlitz…

Peștii devin tot mai mici din cauza creșterii temperaturii apei

03:45, 02.03.2024 - Un studiu recent al Universitații din Tokyo arata ca peștii din vestul Oceanului Pacific de Nord au devenit mai ușori in ultimele decenii din cauza creșterii temperaturii apei, care le-a limitat sursele de hrana. Cercetatorii au analizat 13 specii de pești și au constatat ca greutatea lor individuala…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…


Ce parere ai despre aceasta stire?