Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poluarea cu plastic din oceane este posibil să fi fost “mult subestimată”

Publicat:

Poluarea cu plastic din oceane este posibil sa fi fost “mult subestimata”, conform unei cercetari care sugereaza prezenta unui numar cel putin dublu de particule de microplastic fata de estimarile anterioare, relateaza vineri , scrie Agerpres. Oamenii de stiinta au analizat apele din largul coastelor si si au descoperit mult mai multe microparticule decat se estimase, cu ajutorul unor plase cu ochiuri mult mai mici decat cele folosite in mod obisnuit pentru a filtra microplasticul. Adaugarea acestor particule mai mici la estimarile globale creste cantitatea…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

scaderea poluarii va genera temperaturi greu de indurat / 2 ipoteze

10:51, 05.05.2024 - Noile rapoarte sugereaza ca valurile de caldura din Europa vor fi mult mai mari decat se preconiza anterior. Vinovatul de data aceasta?Aerul mai curat. Potrivit unei noi cercetari prezentate in cadrul Uniunii Europene de Geoștiințe, daca nu se ia in considerare scaderea poluarii aerului, modelele nu…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Extradarea lui Julian Assange, judecata la Londra. Avocații au introdus un ultim demers prin care incearca blocarea predarii catre SUA

11:35, 20.02.2024 - Inalta Curte din Londra incepe marți, 20 februarie, un proces care va dura doua zile in care va decide daca ii ofera fondatorului Wikileaks, Julian Assange, un recurs complet impotriva deciziei de extradare in SUA unde risca inchisoare pe viața, relateaza BBC și The Guardian.Susținatorii lui Assange…


Ce parere ai despre aceasta stire?