Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Plouă cu plastic. Cercetătorii au descoperit microparticule de plastic în picăturile de ploaie

Publicat:

Cercetatorii departamentului de studii geologie din SUA au analizat la microscop mostre de apa de ploaie. In 90% dintre cazuri au descoperit ca acestea au fost contaminate cu microparticule de plastic.

Cel mai des au intalnit fibre, cu o varietate de culori, albastru fiind cea mai prevalenta dintre acestea, urmata de roșu, argintiu, mov, verde și galben.

Nu s-a stabilit sursa din care provin aceste microparticule, insa contaminarea cu plastic este o problema globala care a luat amploare.

Și cercetatorii din Franța au descoperit un lucru similar, in mostre de apa de ploaie…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Medicamentele banale care ar putea crește riscul de tumori cerebrale. Nu se știa acest lucru pana acum

09:20, 28.03.2024 -  Potrivit The Guardian, oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea prelungita a anumitor medicamente progestogene a fost legata de un risc mai mare de meningiom, care sunt tumori (de obicei necanceroase) care se formeaza in tesuturile din jurul creierului.Dar, desi riscul de meningiom a fost mai…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Un nou ciclon mediteranean lovește Europa! Avertizari meteo cod portocaliu de ninsori, vant și ploi in mai multe țari

17:51, 27.02.2024 -   Nou ciclon mediteranean lovește Europa, cu ninsori abundente in zona Alpilor și ploi in zonele mai joase.Meteorologii au emis mai multe avertizari cod portocaliu de ninsori, vant și ploi, in Italia, Franța, Spania și Elveția.Totodata, exista risc mare de avalanșe in Munții Pirinei și Alpi.Un val de…

Un nou ciclon mediteranean lovește Europa! Avertizari meteo cod portocaliu de ninsori, vant și ploi in mai multe țari

12:06, 27.02.2024 -   Nou ciclon mediteranean lovește Europa, cu ninsori abundente in zona Alpilor și ploi in zonele mai joase.Meteorologii au emis mai multe avertizari cod portocaliu de ninsori, vant și ploi, in Italia, Franța, Spania și Elveția.Totodata, exista risc mare de avalanșe in Munții Pirinei și Alpi.Un val de…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Deșeuri din plastic și metal, imbracaminte și jucarii care trebuiau sa ajunga in Bistrița-Nasaud, respinse la vama

15:20, 20.02.2024 - Peste 115 tone de deșeuri din plastic, metal, imbracaminte, mobilier și jucarii care trebuiau sa ajunga in mai multe județe, printre care și Bistrița-Nasaud, au fost oprite de Garda de Mediu in ultima saptamana, la vama. Potrivit unui comunicat de presa al Garzii de Mediu, peste 115 tone de deșeuri…

Experții in securitate francezi identifica o rețea de dezinformare cu sediul la Moscova

11:55, 13.02.2024 - Experții militari și de securitate cibernetica francezi spun ca au identificat o rețea cu sediul la Moscova care raspandește propaganda și dezinformare in Europa de Vest. Agenția franceza Viginum, inființata in 2021 pentru a detecta interferențele digitale din partea entitaților straine care vizeaza…

Cercetatorii considera ca modalitatea de clasificare a cancerelor trebuie sa se schimbe

00:11, 05.02.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita si poate sa ii impiedice uneori pe anumiti pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, considera cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un…


Ce parere ai despre aceasta stire?