Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Peştele cu mercur are efecte neurotoxice. Care sunt speciile cu conţinut redus şi care trebuie evitate

Publicat:

Cauza exacta a sclerozei laterale amiotrofice – cunoscuta si ca  boala lui  - este inca necunoscuta, studiile facute pana acum insistand insa asupra faptului ca mercurul ar putea fi un factor de risc in aceasta afectiune a sistemului nervos. Boala ataca neuronii din creier si de la nivelul maduvei spinarii si nu poate fi vindecata.

Potrivit agerpres.ro, care citeaza un studiu preliminary al de neurologie, in SUA, principal expunere la mercur este consumul de peste si de fructe de mare contaminate.

In cadrul studiului, cercetatorii americani…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Boala tacuta care este principala cauza de deces la nivel mondial. Un mare spital din Iași intra in lupta cu aceasta afecțiune

15:35, 29.04.2024 - Conform statisticilor, hipertensiunea este, in continuare, principala cauza de deces la nivel mondial. Cifrele ne arata ca peste 900 de milioane de persoane de pe glob se confrunta cu aceasta problema.

Parodontoza: Simptome si tratament eficient

09:40, 08.04.2024 - Conținut oferit de: Partener extern. Exista tratament pentru parodontoza. Aceasta afirmație este primita cu bucurie de pacienții din intreaga lume, cei care și-au facut curaj și au apelat, in cele din urma, la ajutorul specialiștilor. E mult mai ușor sa tratezi o boala in stadiu incipient, dar evoluția…

1 din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi și nu știe. Analizele gratuite care pot diagnostica afecțiunea din timp

18:30, 14.03.2024 - 1 din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi, insa, din cauza simptomelor care se manifesta tarziu, afecțiunea este depistata abia in stadii avansate, atrag atenția medicii. Anual, peste 37.000 de persoane ajung in spital din aceasta cauza. De anul trecut, romanii pot beneficia de un set gratuit…

Acte și documente necesare pentru pensionarea pe caz de boala

12:35, 02.03.2024 - Acte și documente necesare pentru pensionarea pe caz de boala. Sunt romani care ies la pensie odata ce varsta le permite acest lucru, dar și persoane care sunt nevoite sa o faca mai devreme. Inainte de toate este bine de știut faptul ca pentru pensionarea pe caz de boala e nevoie de mai multe documente,…

Doliu la Hollywood: actorul Kenneth Mitchell, cunoscut pentru rolurile din "Star Trek: Discovery" si "Captain Marvel", a murit, dupa o boala grea

09:11, 26.02.2024 - Vestea mortii lui Kenneth Mitchell, survenita sambata, a fost data publicitatii de familia actorului prin intermediul retelelor sociale."Cu mare tristete anuntam decesul lui Kenneth Alexander Mitchell, indragit tata, sot, frate, unchi, fiu si prieten drag", se arata in mesajul familiei.Mitchell, care…

Concluziile surprinzatoare ale studiului care a analizat ADN-ul lui Beethoven, extras dintr-o șuvița de par

08:06, 26.02.2024 - Compozitorul german Ludwig van Beethoven a murit in martie 1827, dupa o boala prelungita. Imobilizat la pat inca de la Craciunul precedent, a fost atacat de icter, avea membrele și abdomenul umflate, iar fiecare respirație era o lupta. O echipa de cercetatori a aflat, pe baza dovezilor ADN, ce boala…

Marcel Ciolacu: „Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin”

08:30, 06.02.2024 - "Suntem inca pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin, in timp ce in alte tari aceasta boala este vindecabila. Si asta pentru ca, la noi, depistarea se face in stadii avansate de boala, iar programul de vaccinare anti-HPV a inregistrat abia in ultimii doi ani un oarecare interes…

Studiu: Boala din cauza careia ar fi disparut omul de Neanderthal

05:20, 06.02.2024 - Neanderthalienii care traiau in Europa Centrala in urma cu aproximativ 35.000 de ani sufereau de tuberculoza (TBC), arata o noua analiza ADN a oaselor lor. Este pentru prima data cand aceasta boala a fost identificata la neanderthalieni, ridicand semne de intrebare daca tuberculoza a contribuit la disparitia…


Ce parere ai despre aceasta stire?