Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pâcla artistică din tablourile impresioniste ale lui Monet sau Turner era poluare atmosferică, spune un nou studiu

Publicat:

Cercetatorii au descoperit ca aproximativ 61% din cazurile in care au observat o modificare a contrastului din picturi au fost in mare parte corelate cu creșterea concentrațiilor de dioxid de sulf din perioada Revoluției Industriale in care au trait și J.M.W. Turner, scrie . Un nou studiu care a analizat schimbarile de stil și culoare in aproape 100 de tablouri ale lui și , cunoscuți pentru picturile lor impresioniste, a constatat ca, pe masura ce poluarea industriala a aerului a crescut de-a lungul carierei celor doi, cerul…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studenții Universitații Bacau Exploreaza Baza Experimentala Unica in Europa pentru Studiul Apelor Interioare

11:36, 23.03.2024 - In cadrul Departamentului de Biologie, Ecologie și Protecția Mediului de la Facultatea de Științe a Universitații Bacau, studenții inscriși in programul de studii de licența in Biologie au avut oportunitatea de a se imersa intr-o experiența de invațare inovatoare. Aceștia au explorat o baza experimentala…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Nemții, arestați in Rusia! Avertisment ”ferm” de ultima ora

22:15, 07.03.2024 - Ministerul Afacerilor Externe din Germania trage un semnal de alarma, dupa ce si-a inasprit recomandarile de calatorie pentru Rusia. Cetațenii nemți sunt avertizați „ferm” impotriva deplasarilor in aceasta tara, transmit joi dpa si EFE. Nemții pot fi arestați in Rusia! O spune chiar Ministerul Afacerilor…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…

Comunitatea academica, ingrijorata cu privire la posibila mutare a Procuraturii Anticorupție in sediul AȘM

16:25, 05.02.2024 - Comunitatea academica din Republica Moldova se confrunta cu o provocare dupa ce au aparut informații despre intenția Procuraturii Anticorupție de a se reloca in sediul Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfint, nr. 1. In cadrul unei ședințe a Prezidiului AȘM și a…

BCS cere audierea lui Dorin Recean

12:30, 01.02.2024 - Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament, cere audierea premierului Dorin Recean, pe subiectul ”incercarilor de preluarea a bunurilor imobiliare care aparțin Academiei de Științe a Moldovei. ”Cerem audierea lui Dorin Recean cu referirea la situația de la AȘM și intenția de preluare a bunurilor…

Alimentele viitorului: „carne” printata 3D, „unt” din musca sau „chiftele” din insecte

19:56, 30.01.2024 - Decenii la rand, pe fondul cresterii exponentiale a populatiei si a resurselor tot mai limitate, omenirea a fost macinata de intrebarea “Ce vor manca oamenii viitorului?”. Autorii de romane stiintifico-fantastice și-au imaginat ca in lipsa resurselor oamenii se vor indreapta spre pseudo-mancaruri ciudate.…


Ce parere ai despre aceasta stire?