Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat:

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmata. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adanci, intinsa pe kilometri intregi, a fost scanata cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea navalitorilor vor putea fi vizitate.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Orașul din nordul Japoniei care inregistreaza cea mai mare temperatura de primavara din istorie

13:05, 15.04.2024 - Temperatura din Sapporo a depasit luni pragul de 25 de grade Celsius, doborand astfel recordul de caldura pentru aceasta perioada a anului in capitala insulei Hokkaido, in nordul extrem al Japoniei, a anuntat Agentia japoneza de meteorologie (JMA), informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Israelul va deschide un nou punct de trecere a frontierei in nordul Gaza pentru ajutorul iordanian

00:45, 11.04.2024 - Israelul va deschide o noua trecere terestra in Fașia Gaza. Aceasta va avea rolul de a facilita livrarile de ajutoare din Iordania. Punctul de trecere a frontierei va fi in nordul Fașiei Gaza.

Satul-labirint din nordul Moldovei. Metoda ingenioasa prin care un catun s-a aparat de invadatori

22:35, 02.04.2024 - Satul Vatra din județul Botoșani seamana cu un labirint populat, avand zeci de ulițe care se intrepatrund și se despart, ce sunt cunoscute doar de localnici. Catunul a fost gandit așa in Evul Mediu, pentru a feri populația de atacurile tatarilor.

Tracon SRL a castigat contractul de salubrizare in orasul Cernavoda. Vezi detaliile contractului (DOCUMENT)

12:40, 11.03.2024 - Primaria Cernavoda a delegat catre Tracon SRL gestiunea serviciului de salubrizare pentru activitatea de eliminare, prin depozitare, a deseurilor reziduale, a deseurilor reziduale, a deseurilor stradale, a deseurilor de pamant si pietre provenite de pe caile publice, a rezidurilor municipale, precum…

Se schimba vremea, vine un val rece peste Romania. ANM anunța ce se va intampla saptamana viitoare cu temperaturile

07:16, 05.03.2024 -  Un val de aer rece se apropie, iar temperaturile vor scadea rapid, aducand cu ele și ninsori in unele regiuni.Directorul adjunct al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a declarat ca aceasta schimbare brusca a vremii este caracteristica lunii martie.„Vom avea o vreme…

Transnistria a cerut ajutorul Rusiei. Ce acuzatii sunt invocate la Tiraspol

15:25, 28.02.2024 - Autoritatile din Transnistria vor apela la Rusia pentru ajutor din cauza "presiunii din partea Republicii Moldova", au decis participantii la Congresul Deputatilor de toate nivelurile, care a avut loc la Tiraspol la initiativa presedintelui Vadim Krasnoselski, potrivit stiripesurse.ro."Sa adopte un…

Avertizare: in nordul Moldovei este ceața și se poate forma ghețuș

07:35, 16.02.2024 - Administrația Naționala de Meteorologie a emis o avertizare de tipul cod galben care vizeaza județele Suceava și Neamț. Vineri dimineața in nordul Moldovei va fi ceața și se poate forma ghețuș, avertizeaza specialiștii.

Misteriosul catun-fortareața din nordul Romaniei. Este vechi de dinaintea intemeierii Moldovei și incepe sa renasca

22:50, 07.02.2024 - In județul Botoșani, in coasta unui codru secular, o relicva a lumii medievale inca supraviețuiește. Este vorba despre un catun, cu o istorie de cel puțin șase secole, o cetațuie țaraneasca. Aflat la un pas de dispariție, acest catun medieval renaște cu ajutorul tinerilor fermieri.


Ce parere ai despre aceasta stire?