Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Opinia lui Chirițoiu: Principala cauză a creșterii de prețuri!

Publicat:

Principala cauza a cresterii de preturi in Romania este razboiul Rusiei in Ucraina, a susținut, marti, presedintele , Bogdan Chiritoiu, „Acum avem un razboi la granita noastra de est. Din nou, este un lucru pe care generatiile noastre nu l-a mai intalnit. La mine in familie erau povestile bunicilor despre ce s-a intamplat cand au venit rusii in 1944. Avem o criza serioasa din punct de vedere al securitatii nationale si ea are consecinte economice. Si ele sunt de fapt legate si acesta ar fi unul dintre lucrurile pe care care voiam sa-l spun astazi. Vedem toti inflatia, suntem…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Protest inedit al turcilor care sunt amatori de ceai și cafea și se plang de prețurile exorbitante din cafenele

17:41, 21.04.2024 - O chemare la boicotarea cafenelelor si restaurantelor, pe motiv ca practica preturi exorbitante, a mobilizat numerosi turci in acest weekend, in prima actiune de acest fel dupa mai multi ani de spirala inflationista, transmite AFP."Este o miscare populara. Oamenii s-au saturat si reactioneaza", afirma…

Uniunea Europeana iese din iarna cu niveluri record de stocare a gazelor

16:45, 13.04.2024 - Europa iese din cea de a doua iarna de la invadarea ilegala a Ucrainei de catre Rusia cu niveluri record de stocare a gazelor, cu surse de aprovizionare diversificate si cu o pondere sporita a surselor de energie regenerabile, transmite Comisia Europeana. La sfarsitul sezonului de incalzire de iarna…

Starea pieței electricitații și gazelor, dupa criza energetica: Producție record de regenerabile, consum mult mai mic, prețuri in scadere

14:15, 21.03.2024 - Criza energetica, provocata de Rusia prin manipularea livarilor de gaze și invadarea Ucrainei, a dus la schimbari majore pe piețele energetice din Europa, intr-un timp scurt. In primul rand, dorința de a scapa cat mai rapid de dependența ruseasca a determinat creșteri record ale surselor regenerabile,…

iBanFirst: Economia Romaniei va creste cu 2,7%, inflatia va ajunge la 5%, iar cursul RON/EUR se va mentine stabil

12:55, 21.03.2024 - ”Economia Romaniei va creste cu 2,7%, sustinuta de investitiile publice si consumul privat. Inflatia va oscila in jurul valorii de 5%, iar cursul RON/EUR se va mentine relativ stabil. Acestea sunt principalele previziuni pentru 2024 ale iBanFirst, furnizor global de servicii de schimb valutar si plati…

Nu mai suntem ultimii la fotovoltaice!

09:20, 10.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Numarul prosumatorilor a crescut cu 80% in ultimul semestru, iar puterea instalata aproape s-a dublat! Daca in situația publicata de Autoritatea Naționala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), in iulie 2023, județul nostru se situa pe ultimul loc atat in ceea ce privește numarul…

Eurostat: Modificarile fiscale au propulsat inflatia din Romania pe primul loc in Uniunea Europeana

16:45, 23.02.2024 - Inflatia din Romania a fost de 7,3% dupa masuratorile europene, cea mai mare din Uniunea Europeana, arata datele publicate de Eurostat, biroul european de statistica. La mare departare, pe locul al doilea, se afla Estonia, cu o inflatie de 5%. Media europeana a inflatiei a fost de 3,1% in ianuarie.…

Sunt 30 de ani de cand crestem in Romania si de cand vedem Romania crescand

09:50, 16.02.2024 - Astazi este ziua Bancii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu gandul la cum a fost pana acum, ce a fost bine, provocator, ce ne-a dus departe si mai ales la cum a inceput totul, acum 30 de ani. Povestea bancii s-a nascut datorita a 46 de fondatori, in cea mai mare parte clujeni, care au pus impreuna…

Nu au soluții. UE ne obliga sa consumam energie doar cand produc regenerabilele

14:40, 04.02.2024 - Principala metoda de flexibilitate, care sa contracareze intermitența energiei produsa de regenerabile, este sa consumam doar cand acestea produc. Concluzia se regasește intr-un raport al Agenției pentru Cooperarea Autoritaților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) din UE, care admite ca, in…


Ce parere ai despre aceasta stire?