Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oferta de vară a Muzeului Bucovinei. Constantin Emil Ursu la „Pulsul Zilei”, cu Mihai Florin Pohoaţă – 3.07.2023.

Publicat:

Istoria infiintarii Muzeului Național al Bucovinei a inceput acum mai bine de 100 de ani. La 4 ianuarie 1900, cativa intelectuali suceveni au infiintat Societatea „Muzeul” cu scopul de a pastra si valorifica pentru public vestigiile istorice ale orasului. Aceasta initiativa a aparut in momentul in care la Cetatea de Scaun a Sucevei se realizau ample lucrari de curatare a ruinelor sub conducerea arhitectului Karl A. Romstorfer, cu acest prilej fiind descoperite numeroase obiecte medievale. Dorinta ca piesele descoperite sa ramana la Suceava l-a facut pe profesorul sa solicite deschiderea…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Festivalul de Arta Medievala „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024

10:46, 16.04.2024 - Festivalul de Arta Medievala „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024, la categoria „Atracții cultural-educative” Toți cei care iubesc Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizeaza aici, sunt invitați sa voteze Festivalul de Arta Medievala „Ștefan cel Mare”,…

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

„Simte istoria”, proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat ...

14:50, 05.03.2024 - „Simte istoria" este un proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei de Muzeul Național al Bucovinei. Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație ...

Sucevenii și turiștii sunt invitați de vicepreședinte CJ Suceava, Niculai Barba, sa ...

10:50, 03.03.2024 - Noul pod de acces in Cetatea de Scaun a Sucevei a fost finalizat și principala reședința a voievozilor Moldovei a fost redeschisa pentru vizitare, din data de 1 martie a.c., a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barba.Cu excepția zilei de luni, Cetatea de Scaun poate fi ...

Se redeschide Cetatea de Scaun a Sucevei, dupa ce a fost restaurat podul de acces

18:25, 02.03.2024 - Se redeschide Cetatea de Scaun a Sucevei, dupa ce a fost restaurat podul de acces Noul pod de acces in Cetatea de Scaun a Sucevei a fost finalizat inainte de termen, astfel ca vizitatorii vor putea fi primiți incepand de astazi, 1 martie. Etapa a doua de restaurare a cetații continua, lucrarile care…

Se redeschide Cetatea de Scaun a Sucevei

19:05, 01.03.2024 - Noul pod de acces in Cetatea de Scaun a Sucevei a fost finalizat inainte de termen, astfel ca vizitatorii vor putea fi primiti incepand de astazi, 1 martie. Etapa a doua de restaurare a cetatii continua, lucrarile care se executa in Santul de Aparare si la zidurile cetatii nu influenteaza procesul de…

Cetatea de Scaun a Sucevei va fi redeschisa pentru vizitare incepand de maine, dupa ce a fost refacut podul de acces

12:15, 29.02.2024 - Noul pod de acces catre Cetatea de Scaun a Sucevei a fost finalizat inainte de termen, astfel ca vizitatorii vor putea fi primiți incepand cu 1 martie, informeaza Muzeul Național al Bucovinei, intr-o postare pe pagina oficiala de Facebook.„Veștile bune circula repede! Incepand cu 1 martie, redeschidem…

Educație muzeala. S-a intamplat acum 636 de ani

19:05, 08.02.2024 - Din oferta educaționala a Muzeului Național al Bucovinei face parte și proiectul S-a intamplat acum 636 de ani. La 10 februarie 1388 a fost atestata documentar Cetatea de Scaun a Sucevei. Proiectul este dedicat celor mai mici vizitatori ai Cetații – preșcolarii. Pe tot parcursul anului școlar, cadrele…


Ce parere ai despre aceasta stire?