Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de știință au deschis un mormânt din secolul al XV-lea pentru a afla dacă Cristofor Columb era originar din Galicia

Publicat:

Cercetatorii din Spania au deschis mormantul unui cleric din secolul al XV-lea și i-au exhumat oasele in incercarea de a testa teoria conform careia Cristofor Columb ar veni din regiunea Galicia, din nord-vestul Spaniei, mai degraba decat din Republica Genova, noteaza The Guardian . Deși se știe ca exploratorul s-a nascut in Italia in 1451, unii susțin ca de fapt s-a nascut in Spania, fie in Galicia, Catalonia, Valencia, Mallorca sau Guadalajara, in timp ce alții au vehiculat ca era de fapt portughez. Luni, o echipa de conservatori, arheologi și antropologi criminaliști care lucreaza in biserica…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Boala misterioasa fara leac care te face captiv in propriul tau corp. Aproape toți cei afectați sunt urmașii aceleiași persoane

07:05, 22.03.2024 - Neuroferitinopatia este o boala rara a creierului care ii face pe pacienți sa devina captivi in propriul lor corp și pare sa afecteze, in mare parte, doar urmașii unei singure familii, scrie BBC. Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge testeaza acum daca un medicament care exista deja pe piața…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?