Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O specie umanoidă preistorică, mai apropiată de omul modern decât neanderthalienii, a trăit în China (studiu)

Publicat:

Omul de Neanderthal nu ar fi totusi cel mai apropiat "verisor" al omului modern, afirma oamenii de stiinta care au analizat un craniu fosilizat descoperit in China, potrivit carora acea fosila ar apartine unei noi specii umanoide preistorice, care era mai apropiata de Homo sapiens decat erau neanderthalienii, informeaza AFP. Craniul din Harbin reprezinta fosila cel mai bine conservata din acea perioada (Pleistocenul mijlociu), spun autorii acestui studiu, ale carui rezultate au fost publicate vineri in revista . Craniul fosilizat dateaza din urma cu aproximativ 146.000 de ani. "Conform…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

China: 'Fujian', al treilea si cel mai modern portavion, incepe testele pe mare

17:26, 01.05.2024 - Noul portavion 'Fujian', al treilea si cel mai modern al marinei militare chineze, incepe miercuri testele pe mare, a anuntat presa de stat chineza, potrivit AFP. 'Fujian' este cel mai mare portavion construit vreodata de China, care vrea sa isi consolideze capacitatile de descurajare si de proiectie…

STUDIU: Mașinile electrice chinezești, și de doua ori mai scumpe in Europa fața de țara ...

10:55, 29.04.2024 - In prezent, China ofera subvenții atat pentru mașinile cu zero emisii produse de marcile locale cat și pentru cele produse de marcile straine. In consecința, producatorii de automobile chinezești sunt "angajați" intr-un razboi al prețurilor pe piața locala, iar profiturile nu sunt deloc mari. Tocmai…

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

VIDEO - O noua specie de titanozaur a fost descoperita in China: a trait acum 70 de milioane de ani in Cretacic

10:00, 16.02.2024 - Paleontologii chinezi au descoperit recent fragmente fosilizate ale unei noi specii de dinozaur sauropod titanozaur. Animalul, numit Jiangxititan ganzhouensis, se crede ca a trait in timpul Cretacicului superior, cu aproximativ 72 pana la 66 de milioane de ani in urma, in ceea ce este acum China, informeaza…

Studiu: Proteinele pot prezice cu 10 ani mai devreme cine va avea dementa

07:35, 14.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters, citat de news.ro.

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Studiu: Boala din cauza careia ar fi disparut omul de Neanderthal

05:20, 06.02.2024 - Neanderthalienii care traiau in Europa Centrala in urma cu aproximativ 35.000 de ani sufereau de tuberculoza (TBC), arata o noua analiza ADN a oaselor lor. Este pentru prima data cand aceasta boala a fost identificata la neanderthalieni, ridicand semne de intrebare daca tuberculoza a contribuit la disparitia…


Ce parere ai despre aceasta stire?