Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Numărul copiilor cu dereglări de ţinută creşte de la an la an. Care sunt cauzele şi ce recomandă medicii

Publicat:

Numarul copiilor care au dereglari de tinuta este in crestere in tara noastra, iar cei mai multi dintre ei au intre 10 si 11 ani. Potrivit medicilor, problema apare cel mai frecvent din cauza unei pozitii incorecte a corpului, ceea ce afecteaza organele interne.  

Potrivit datelor , anul trecut, 14 copii din 1000 au fost diagnosticati cu dereglari de ținuta, cu doi mai multi decat in 2013.

Factorii care provoaca dereglarile de tinuta sunt pozitia incorecta a corpului, iluminarea insuficienta, ridicarea greutatilor si stresul. Boala afecteaza inima, stomacul,…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

De ce pielea arata ca si cand ai fi intrat intr-un lan de urzici: Ce e urticaria si cand devine o urgenta medicala

05:40, 18.04.2024 - Atunci cand pe pielea noastra apare o iritatie care arata ca si cand am fi fost muscati de urzici, care ne provoaca mancarimi, e foarte posibil sa ne confruntam cu urticarie. De cele mai multe ori, urticaria este asociata de anumiti factori si poate fi prevenita prin evitarea acestora. Exista, insa,…

Rafila da de ințeles ca acuzațiile de la Spitalul Sf. Pantelimon sunt cauzate de o rafuiala interna: „Nu ne reglam problemele de natura personala pe spatele pacienților”

17:15, 12.04.2024 - Investigatia de la Spitalul „Sfantul Pantelimon“ in cazul celor 17 decese suspecte va continua, iar saptamana viitoare ar putea veni primele concluzii ale Corpului de Control al Ministerului Sanatații si de la comisia unitatii spitalicești, a anunțat vineri, 13 aprilie, ministrul de resort, Alexandru…

Medicii cardiologi recomanda monitorizarea sportivilor de performanta

18:40, 09.04.2024 - Medicii cardiologi, pacientii si reprezentantii sportivilor cer o mai mare atentie pentru cardiomiopatii si masuri concrete de diagnostic si tratament. Aceasta afectiune a muschiului cardiac, care face ca inima sa pompeze cu dificultate sange catre restul corpului, poate aparea la persoane de toate…

Coaliția se face ca uita de taxa pe boala

16:41, 26.03.2024 - Politicienii au promis ca elimina taxa pe boala, dar au trecut 3 luni și dau semne ca au cam uitat.  Ocupați cu alegerile, concediul medical a ramas in continuare supraimpozitat cu 10%.  Nici macar pentru pacienții  bolnavi de cancer nu au facut  nimic.  Ultima promisiune a facut-o chiar de ministrul…

Neoplasmul pulmonar, boala care nu doare. Medicii pneumologi trag un semnal de alarma

11:35, 14.03.2024 - Medicii pneumologi din vestul țarii trag un semnal de alarma cu privire la creșterea numarului de persoane diagnosticate cu neoplasm pulmonar. Numai in primele doua luni ale anului, 39 pacienți au fost diagnosticați in Arad.

Obiceiuri frecvente care iți afecteaza dantura și ce recomanda medicii stomatologi

14:10, 05.03.2024 - ADVERTORIAL. Obiceiurile zilnice au, de cele mai multe ori, un impact direct asupra sanatații dentare. Desigur, exista atat obiceiuri care susțin o buna sanatate orala, cat și altele care, in timp, pot determina apariția cariilor, alaturi de alte afecțiuni stomatologice.

Boala care face ravagii in Romania, medicii trag un semnal de alarma: simptomele pot fi confundate cu alte boli

09:20, 01.03.2024 - Numarul cazurilor de pneumonie crește alarmant. Tot mai multe persoane ajung internate in stare grava la spital, pentru ca se trateaza mai intai, dupa ureche, acasa. Medicii recomanda prudența maxima și evitarea pe cat posibil a spațiilor aglomerate. Patru romani au murit pana acum, din cauza acestei…

Ce recomanda medicii romani pentru prevenirea infectarii cu malarie: „Malaria este data de un parazit, nu de un virus”

16:30, 07.02.2024 - Romanii se intorc deja bolnavi din vacanțele din țarile exotice. In ultima perioada, in țara noastra s-au inregistrat 11 cazuri de malarie. Boala se transmite prin ințepatura unui țanțar și se manifesta prin febra aparuta la șapte zile de la prima posibila expunere. Camelia Tișe, un cunoscut notar…


Ce parere ai despre aceasta stire?