Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noiembrie 2020 a fost cea mai caldă lună noiembrie din istorie la nivel global

Publicat:

Serviciul european de monitorizare a schimbarilor climatice Copernicus a informat, luni, ca noiembrie 2020 a fost cea mai calda luna noiembrie inregistrata vreodata in lume, noteaza AFP, citata de Agerpres.Perioada de 12 luni cuprinsa intre decembrie 2019 si noiembrie 2020 a avut o temperatura medie cu 1,28 grade Celsius peste temperaturile medii din era preindustriala, a explicat Copernicus in bilantul sau climatic lunar publicat luni. In ceea ce priveste luna noiembrie la nivel global, temperatura a depasit semnificativ (cu 0,13 grade Celsius) recordul precedent detinut la egalitate de lunile

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incalzirea globala s-a accelerat intr-un ritm „fara precedent”, avertizeaza autorii unui nou studiu

11:15, 05.06.2024 - Planeta se incalzește intr-un „ritm fara precedent”, in timp ce se ingusteaza intervalul in care este posibila limitarea creșterii temperaturilor conform obiectivelor stabilite la nivel internațional, avertizeaza peste 50 de oameni de știința intr-un studiu publicat miercuri, in revista Earth System…

Ultimele 12 luni: Cea mai calda perioada inregistrata pe Pamant

00:05, 10.05.2024 - In aprilie 2024, am avut parte de cea mai calduroasa luna aprilie inregistrata vreodata. Temperatura medie la nivel mondial a fost cu peste +1,6 grade Celsius mai mare decat media perioadei preindustriale, iar in Europa de Est au fost inregistrate temperaturi record pentru acest continent. Aceasta a…

Luna aprilie 2024 a fost cea mai calda din istorie

11:30, 08.05.2024 - Luna aprilie 2024 a fost cea mai calda din istorie. Temperatura medie, la nivel global, a depașit cu peste +1,6 grade Celsius media perioadei preindustriale, iar in Europa de Est s-au inregistrat cele mai mari temperaturi de pe continent. Aprilie a fost a unsprezecea luna la rand in care recordurile…

Europa a inregistrat in 2023 un numar-record de zile de ”stres termic extrem”, arata un raport al Serviciului Modificarilor Climatice al Copernicus si Organizatiei Meteorologice Mondiale

18:56, 22.04.2024 - ”Anul 2023 a atins un nou numar-record de zile de «stres termic extrem», adica zile in care «temperatura resimtita” a depasit echivalentul a 46°C”, se arata intr-un raport publicat luni de catre Observatorul european Copernicus si Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM). Acest indice al ”stresului…

Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, cu o rata de aproape doua ori mai mare decat media globala | Studiu

08:56, 22.04.2024 - Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, iar temperaturile sale cresc de aproximativ doua ori mai repede decat media globala, au raportat luni doua organizații de top de monitorizare a climei, avertizand asupra consecințelor pentru sanatatea umana, topirea ghețarilor și activitatea…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Val de aer polar in Romania. La Varful Omu au fost minus 12 grade. Ger in București, cu doar 1 grad Celsius in aceasta dimineața

08:51, 20.03.2024 - Un val de aer polar a cuprins Romania. Temperatura la Varful Omu a scazut pana la minus 12 grade Celsius. In București se inregistreaza doar 1 grad Celsius miercuri dimineața, in timp ce maxima dimineții este de 4 grade Celsius, la Braila. Toata țara este sub o informare de vreme rea.

Apa mai calda in oceane, urgane mai puternice. Avertisment al meteorologilor, dupa ce temperaturile apelor au atins niveluri record

01:20, 14.03.2024 - Oceanele lumii sunt din ce in ce mai fierbinti, iar asta ar putea provoca dezastre la nivel mondial, avertizeaza meteorologii. Temperaturile tot mai ridicate ale apelor ar putea aduce uragane mai puternice si ar topi o cantitate insemnata de gheata la Polul Nord. Luna februarie a acestui an a fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?