Neobişnuitele “sarmale” din Abruzzo
Publicat:In Abruzzo, carnea de ovine are un caracter dominant in retetarul local. Mielul, oaia, berbecul – ca si “verisoara” lor, capra – se regasesc in felurile de mancare din toate cele patru pro¬vincii ale regiunii. Pastorii obisnu¬iesc sa prepare mielul “a catturo”, adica fiert mocnit intr-un ceaun urias, cu toarta, prins intr-un carlig si asezat pe un tre¬pied de fier (pirostrii, am spune noi) sub care se face foc deschis. Car¬nea, ta¬iata in bucati, se asaza pe fundul ceau¬nului, adaugandu-i-se ulei, slanina, pa¬trunjel, salvie, ceapa, boia si,…
Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…
Sursa articol: jurnalul.ro
Stiri pe aceeasi tema
In weekend, la Buzias va asteapta “Cele mai bune sarmale din Banat” si excelentele vinuri de Silagiu. Pe scurt, Festivalul “Zilele Veveritelor”
07:20, 27.05.2024 - La finalul acestei saptamani, in zilele de 1 si 2 iunie, Festivalul “Zilele Veveritelor” de la Buzias se intoarce cu multa distracție, mancare și bautura pe gusturile tuturor. Ajuns la cea de-a VIII-a editie, festivalul pregateste si in acest an multe surprize pentru participanti. Nu va lipsi nici…
Noua fița masonica: Sarmale la …roaba!
08:45, 20.05.2024 - Așa zișii masoni grupați, in Marea Loja Naționala a Romaniei condusa, in scripte, de preotul Catalin Tohaneanu, dar, in realitate, de plagiatorul Radu Ninel Balanescu, au ajuns sa se laude in spațiul online cu petreceri asemanatoare cu cele ale cocalarilor din clanurile interlope sau a baieților de…
Ce faceau romanii in a doua si a treia zi de Paste, pe vremea lui Ceausescu. Mielul si ouale rosii, interzise pentru credinciosi
11:20, 06.05.2024 - In Romania comunista, religia și Biserica nu au fost privite, in general, cu ochi buni. Sarbatorile pascale aratau cu totul diferit fața de astazi. Istoricul Mircea Rusnac a vorbit despre deciziile pe care le lua Nicolae Ceaușescu, pentru a-i impiedica pe locuitorii țarii sa se bucure de atmosfera de…
SARBATORI PASCALE Si in acest an, mielul sau iedul il veti cumpara din supermarket sau direct de la stana
13:36, 24.04.2024 - Cu mai putin de doua saptamani inainte de Pastele Ortodox si Greco-Catolic, fermierii din tara au incins retelele de socializare. The post SARBATORI PASCALE Si in acest an, mielul sau iedul il veti cumpara din supermarket sau direct de la stana first appeared on Informatia Zilei .
Masa de Paște, mai scumpa, chiar cu plafonarea alimentelor de baza
13:50, 22.04.2024 - Bugetul alocat cumparaturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depași suma de 1.000 de lei, fața de anul trecut cand vorbeam despre suma de 800 de lei, ceea ce arata ca la o prima vedere vorbim despre majorari de 20%. Mielul, produs vedeta, aflat pe mesele romamilor va fi mai scump fața de…
Sarmale de post ca la bunica acasa. Nu sunt facute cu ciuperci, ingredientele care ii dau o aroma speciala
11:10, 20.03.2024 - Bucatarul Ovidiu din Bacau – sau Barbosu, așa cum mai este cunoscut in mediul online – a dezvaluit cum prepara sarmale de post ca pe vremea bunicilor, fara ciuperci sau griș. Care sunt alimentele și ierburile aromatice de care ai nevoie și cum sa gatești preparatul pentru a ieși savuros. Sarmale de…
O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar
17:01, 04.03.2024 - "Colectionarul de sarmale este, asa cum am scris peste tot, o culegere de texte despre gastronomie publicate in ultimii sapte ndash; opt ani prin diferite medii", declara Cosmin Dragomir Dupa ce in anul 2021 a publicat volumul "Curatorul de zacusca si alte povestiri culinare romanesti" si in 2022 a…