Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NATO cere încetarea 'imediată' a ostilităţilor în regiunea Nagorno-Karabah și reluarea negocierilor

Publicat:

Alianta Nord-Atlantica a cerut duminica incetarea "imediata" a ostilitatilor in regiunea separatista Nagorno-Karabah, disputata de Armenia si Azerbaidjan, precum si reluarea negocierilor intre partile implicate pentru a rezolva conflictul, noteaza EFE.

"NATO este profund ingrijorata de informatiile privind ostilitati militare la scara larga de-a lungul liniei de contact in zona de conflict din Nagorno-Karabah", a afirmat intr-un comunicat , reprezentantul special pentru Caucaz si al secretarului general al Aliantei, , potrivit agerpres.ro.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Armenia si Azerbaidjan au inceput procesul de delimitare a frontierei lor comune

16:25, 23.04.2024 - Armenia si Azerbaidjan au anuntat marti ca au inceput convorbirile privind delimitarea frontierei lor comune, un pas important pentru cele doua tari din Caucaz care s-au confruntat in mai multe razboaie din cauza unor probleme teritoriale, relateaza AFP, citat de G4media.ro .

Armenia si Azerbaidjan se confrunta la Haga pe tema epurarii etnice. Cresc tensiunile dintre cele doua țari din Caucaz

08:55, 15.04.2024 - Armenia si Azerbaidjan se confrunta, incepand de luni, la cea mai inalta instanta a Natiunilor Unite cu privire la o disputa de lunga durata pe tema "epurarii etnice", intr-un moment in care tensiunile militare se intensifica intre aceste doua tari vecine si rivale din Caucaz.

Joe Biden ii cere lui Netanyahu incetarea imediata a focului, pentru prima data de la inceputul razboiului

22:15, 04.04.2024 - Președintele american Joe Biden a vorbit la telefon cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și pentru prima data de la inceptul razboiului, liderul american i-a cerut premierului israelian "o incetare imediata a focului".

Pacea pe care nimeni nu o mai aștepta este mai aproape ca niciodata

09:50, 18.03.2024 - Presedintele azer Ilham Aliyev a declarat ca tara sa este “mai aproape ca niciodata” de o pace cu Armenia, la jumatate de an dupa ce Azerbaidjanul a recapturat regiunea Karabah de la majoritatea sa etnica armeana, ceea ce a provocat un exod in masa al etnicilor armeni, relateaza Reuters. “Astazi, ne…

Alegeri in Rusia2024: Mii de rusi care fug de razboi voteaza impotriva lui Putin in Caucaz si Asia Centrala

14:15, 17.03.2024 - Mii de rusi care au fugit din tara lor dupa declansarea invaziei ruse asupra Ucrainei au votat duminica la alegerile prezidentiale din 15-17 martie, in cadrul actiunii masive a opozitiei intitulate "Amiaza impotriva lui Putin", informeaza EFE, potrivit Agerpres. Numai in fata ambasadei Rusiei din…

‘Se folosește in mod ipocrit de jertfa militarilor romani!’

09:51, 13.03.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a anunțat ca a decis sa intre in competitie pentru functia de secretar general al NATO, argumentand ca decizia are la baza performanta Romaniei, experienta acumulata pe parcursul celor doua mandate de presedinte al Romaniei, intelegerea profunda a provocarilor cu care se…

Noi tensiuni in Caucaz. Armenia susține ca doi militari i-au fost uciși la un atac din Azerbaidjan

12:51, 13.02.2024 - Ministerul Apararii din Armenia susține ca doi militari armeni au fost uciși in urma unui atac lansat din Azerbaidjan. Militari azeri ar fi tras cu armament ușor (de infanterie), ucigand doi militari armeni și ranind alți cațiva, susține Armenia. Incidentul s-a produs la data de 13 februarie 2024, la…

Noi confruntari la frontiera dintre Armenia și Azerbaidjan. Doi soldați armeni din regiunea Siunik au fost uciși

10:20, 13.02.2024 - Armenia si Azerbaidjanul s-au acuzat reciproc, marti, de deschiderea focului la frontiera. Incidentul de la granița dintre cele doua tari rivale din Caucaz ar fi provocat moartea a doi soldati armeni, potrivit autoritaților de la Erevan, relateaza AFP, preluata de News.ro.


Ce parere ai despre aceasta stire?