Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Molia de ceară, animalul cu cel mai bun auz din lume. Urechea ei, studiată pentru dezvoltarea microfoanelor

Publicat:

Molia de ceara este animalul cu cel mai bun auz din lume, au determinat oamenii de stiinta, care spun ca studiul insectei ar putea ajuta considerabil tehnologia microfoanelor, a telefoanelor sau a aparatelor de auz.

Cercetatorii de la din Glasgow spun ca insecta este capabila sa auda sunete pana la frecventa de 300.000 de hertzi (300kHz), adica sunete de mai mult de 100 de ori mai ascutite decat cea mai ascutita voce umana si de 15 ori mai inalte decat cea mai performanta ureche umana poate percepe.

De asemenea, cu posibilitatea de a auzi si sunete joase…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat de bine este sa dormi cu animalul de companie in pat

14:15, 14.05.2024 - Cainii și pisicile sunt animale simpatice, iubitoare și calde. Și asta pot spune, probabil, majoritatea oamenilor care au in casa un astfel de animal de companie. Mulți insa ne intrebam cat de bine este sa dormi cu animalul de companie in pat. Afla ce spun specialiștii in somn și sanatate.Proprietarii…

Animalul hibrid care a avut o apariție unica in Romania. Este monitorizat de cercetatori

21:15, 05.04.2024 - Cercetatorii au descoperit un animal unic, o rasa hibrida pe care nici ei nu au mai vazut-o pana acum. Creatura și-a facut apariția in munții din țara noastra. Animal foarte rar, descoperit in Romania Romania are o fauna foarte bogata, cu animale rare in toata lumea. Cercetatorii au facut o descoperire…

Doamnelor, bucurați-va de micile minuni ale naturii! Florile de primavara sunt sursa de bucurie și inspirație

12:26, 15.03.2024 - Doamnelor, bucurați-va de florile pe care le-ați primit in zilele de 1 și 8 Martie și pe care vi le vor oferi, in toata aceasta perioada a anului, cei care va indragesc! Va aduc numeroase beneficii pentru sanatate și in viața de zi cu zi. Este dovedit științific.  Articol publicat in Jurnalul de Ilfov…

Cercetatorii folosesc ingineria genetica pentru a crea plante rezistente la inundatii

12:20, 14.03.2024 - Cercetatorii au utilizat tehnici de inginerie genetica pentru a dezvolta plante tolerante la inundatii, oferind o solutie potentiala pentru provocarile agricole generate de inundatiile excesive, scrie Phys.org. Dr. Kendal D. Hirschi si echipa sa de la Baylor College of Medicine, Texas, SUA, au pornit…

Animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Anuntul facut de cercetatori despre vietatile de langa centrala nucleara

21:30, 12.03.2024 - Oamenii de știința au facut o descoperire uluitoare. Concluziile unui studiu recent au anunțat care este animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Ce au transmis cercetatorii de la New York University despre vietatile de langa centrala nucleara. Cercetatorii au dezvaluit…

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii: 4 miliarde de euro pentru cercetarea romaneasca!

09:00, 07.03.2024 - Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii, s-a intalnit ieri cu Iliana Ivanova, comisar european pentru Inovație, Cercetare, Cultura, Educație și Tineret și cu Dan Nica, deputat european, raportor pentru Horizon Europe, programul-cadru pentru cercetare și inovare la nivel european. „Cercetatorii romani,…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Amprentele pot fi recreate din sunete facute la atingerea ecranului

09:00, 21.02.2024 - Avertizarea vine din partea unei echipe de cercetatori americani si chinezi, care tocmai au publicat o cercetare in acest sens. Swipe-ul (miscarea degetului pe ecran) emite sunete specifice, iar pe baza acestor sunete, pot fi recreate amprentele degetelor, care pot fi folosite pentru deblocarea dispozitivelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?