Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Martiriul Sf. Andrei

Publicat:

Sfantul Andrei a decedat in data de 30 noiembrie 60, in Patras (Grecia). A fost un apostol, frate cu Simon Petru. Conform Bibliei cei doi frați, Petru și Andrei, erau originari din Betsaida, localitate situata pe malul Lacului Genezaret. Aveau o casa in Capernaum (Mc 1,29) și erau de profesie pescari. Numele Andrei deriva din grecescul Andreas, care inseamna „viteaz”, „barbatesc”. Acesta este un nume grecesc, deși Sfantul Apostol Andrei era iudeu. Evanghelia lui Ioan spune ca Andrei ar fi fost mai intai ucenic al lui Ioan Botezatorul, care i-ar fi recomandat sa-l urmeze pe Isus din Nazaret. Conform…

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sambata lui Lazar, cunoscuta și ca Moșii de Florii

15:20, 27.04.2024 - Sambata de dinaintea Duminicii Floriilor comemoreaza  evenimentul biblic al invierii lui Lazar din Betania de catre Isus Hristos, așa cum este relatat in Evanghelia dupa Ioan (Ioan 11:1-45).  Confirmare a credinței creștine in inviere și viața veșnica, sambata lui Lazar mai este cunoscuta și ca Moșii…

Superstitii de Florii. Ce nu ai voie sa faci in Duminica Floriilor. E mare pacat

07:15, 26.04.2024 - Floriile. Duminica Floriilor comemoreaza un eveniment menționat de catre toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim in zilele dinaintea patimilor.Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica…

Ion Minzina: Astazi, celebram Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului

11:50, 25.03.2024 - ’’Astazi, celebram Buna Vestire, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului. Este praznicul in amintirea zilei in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare ca va naște pe Fiul lui Dumnezeu și promisiunea mantuirii noastre prin jertfa lui Iisus. Din copilarie am fost crescut și invațat…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

07:55, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

Cand incepe cel mai lung post din an. Postul Paștelui in 2024

10:40, 17.03.2024 - Pentru creștinii ortodocși, respectarea Postului Mare este foarte importanta. Este o perioada de renunțare la sine, de purificare și de aspirație catre Dumnezeu. In 2024, perioada Postului Mare va dura de la 18 martie pana la 4 mai . Inceputul și sfarșitul Postului MareDatele Postului Mare se schimba…

Calendar ortodox, 8 martie 2024. Iata ce sarbatoare este astazi

08:05, 08.03.2024 - In aceasta luna, in ziua a opta, pomenirea preacuviosului parintelui nostru Teofilact Marturisitorul, episcopul Nicomidiei.Fericitul Teofilact se tragea de fel din partile Rasaritului. Si petrecandu si viata cu bine inca de copil, mai tarziu, prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, a plecat de acolo…

Azi incepe Postul Paștelui pentru credincioșii catolici. Ce semnifica Miercurea Cenușii

12:00, 14.02.2024 - Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste o luna. Biserica Romano-catolica va sarbatori Paștele in 31 martie. Pentru ortodocși, Invierea Domnului este marcata in 5 mai. Crestinii romano-catolici…


Ce parere ai despre aceasta stire?