Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Magiun de prune, fără zahăr, gătit în oală de lut

Publicat:


Ca un magiun poate fi delicios si fara zahar a dovedit-o cu varf si indesat magiunul de prune Topoloveni, care a cucerit si cele mai pretentioase papile gustative atat de la noi, cat si peste hotare. Prunele contin suficienta zaharoza, iar prin fierebere domoala, aceasta se concentreaza, conferind produsului finit un gust aproape mieros.

Cum se face

Se aleg prunele bine coapte, zemoase, cam 5 kilograme. Se spala, se lasa sa se scurga apa de pe ele, dupa care li se scot samburii. Fructele se zdrobesc, pentru a scurta timpul de fierbere. Si daca va ganditi ca urmeaza sa…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Reteta originala de mici de la Cocosatu’ - Care este ingredientul secret

13:11, 27.04.2024 -  Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub forma de stele), bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei, usturoi.Mod de preparareDaca vreti ca micii sa va…

Optimizeaza timpul pentru gatit, dar mananca sanatos, alegand semipreparate congelate bio

09:40, 16.04.2024 - Conținut oferit de: Partener extern. In lumea in care mancam rapid, de multe ori fara sa mai ținem cont de ritualul de servit masa, in lumea in care pare atat de convenabil și de practic sa mancam fast food, ne gandim ce soluții avem sa impacam cu brio toate cerințele. Adica sa mancam sanatos in fiecare…

Parjoale de orez de post: rețeta buna și simpla

10:35, 12.04.2024 - Pentru cei care respecta Postul Mare sau nu folosesc deloc produse din carne, va oferim o rețeta de parjoale de post. Astfel de cotlete de orez cu legume pot fi consumate la pranz, la cina, cu sau fara garnitura. Ingrediente Orez cu bob rotund – 150 g de crupe sau 400 g de orez fiert.Morcovi – un morcov…

Romania a dat o mega-lovitura cu magiunul de prune de Topoloveni: se vinde in peste 20 de țari, inclusiv Vietnam, Brazilia, China sau Canada

18:40, 07.04.2024 - Magiunul din prune Topoloveni a ajuns in peste 20 de tari in cei 13 ani de la obtinerea certificarii cu Indicatie Geografica Protejata (IGP) din partea Comisiei Europene, in data de 7 aprilie 2011, a declarat duminica, pentru AGERPRES, Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex.

REȚETA DE POST: Painici cu „lapte” vegetal (VIDEO)

21:40, 18.03.2024 - Luni, 18 Martie a inceput Postul Paștelui. Acesta dureaza 48 zile, mai precis, pana in data de 4 Mai. Postul reprezinta abținerea de la anumite alimente, dar și pocaința, spovedania și pregatirea spirituala. Postul Mare reprezinta o perioada de pregatire spirituala, insa, pe langa spovedanie și pregatire…

‘Celor care iși doresc sa slabeasca in mod sanatos și estetic le urez mai degraba… pofta buna’

10:55, 21.02.2024 - Un medic nutriționist sparge toate barierele: ‘Celor care iși doresc sa slabeasca in mod sanatos și estetic le urez mai degraba… pofta buna’ Doctorul nutriționist Vlad Roșca spune ca pare un paradox, dar atunci cand vrem sa pierdem in greutate trebuie sa incepem ziua cu mancare, deoarece ne ajuta sa…

Rețeta de weekend. Negresa cu banane, prajitura pe care vei ajunge sa o iubești. Se prepara rapid și este extrem de gustoasa

11:50, 09.02.2024 - Ingrediente- 3 banane coapte, zdrobite- 125 ml unt topit- 1 cana (200 g) zahar- 2 oua- 1 lingurița extract de vanilie- 180 g de faina1/2 cana (50 g) cacao- 1 lingurița praf de copt- 1/2 lingurița bicarbonat de sodiu- 1/4 lingurița sare- 240 ml de lapteMod de pregatire- Incalziți cuptorul la 180°C și…

Rulada Pavlova cu crema de frișca și capșune. Nu mai aștepta și prepar-o chiar astazi!

19:20, 07.02.2024 - Urmand pașii de mai jos veți putea prepara o rețeta perfecta de rulada Pavlova cu crema de frișca și capșune.IngredienteIngrediente pentru blatul de bezea9 albușuri de ou300 g de zahar3 linguri de zeama de lamaie35 g de amidonfulgi de migdaleIngrediente pentru umplutura250 ml de smantana pentru frișca150…


Ce parere ai despre aceasta stire?