Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Magistrații activiști, după publicarea raportului CE: 'Sunt necesare reforme reale şi rapide în justiţie'

Publicat:

Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania si pentru Justitie considera ca vina pentru regresul constatat de in privinta statului de drept in Romania apartine, in primul rand, clasei politice majoritare. ”Sunt necesare reforme reale si rapide in justitie”, au transmis asociatiile.

anual cu privire la statul de drept, publicat astazi, 30.09.2020, de Comisia European confirma toate ingrijorarile formulate de subscrisele asociatii profesionale ale magistratilor, care au militat cu determinare pentru independenta justitiei in ultimii…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana: Romanii nu sunt chiar competenți. O alta mare problema ar fi munca la negru

20:55, 08.05.2024 - Comisia Europeana a publicat o analiza de tara detaliata in domeniul ocuparii fortei de munca, al competentelor si al incluziunii sociale pentru Romania, Bulgaria, Estonia, Spania, Italia, Lituania si Ungaria, prezentand in detaliu rezultatele cadrului de convergenta sociala. Astfel, factorii care explica…

Comisia Europeana a publicat o analiza potrivit careia deficitul de competente si ponderea semnificativa a muncii la negru sunt factorii care explica somajul de lunga durata in Romania

19:56, 08.05.2024 - Aceasta analiza din a doua etapa se bazeaza pe constatarile Raportului comun privind ocuparea fortei de munca din 2024, care cuprinde o analiza din prima etapa a tuturor statelor membre. Raportul comun privind ocuparea fortei de munca a fost prezentat de Comisie in cadrul Pachetului de toamna al semestrului…

Magistrații-activiști s-au reactivat - FJR invoca OCDE pentru a cere din nou modificari ale legilor justiției

20:50, 29.04.2024 - Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania transmite, luni, ca legile justitiei, adoptate in 2022 si prezentate ca un real succes, s-au indepartat de la acest ideal, sistemul judiciar cunoscand un regres inacceptabil. Agistratii afirma ca sunt urgent necesare reforme reale, care sa puna in aplicare…

Doar 24% dintre companii anticipeaza creșteri salariale de peste 10%

13:40, 29.03.2024 - Companiile doresc sa creasca in acest an salariile pentru angajați, pe fondul unei piețe competitive a locurilor de munca, insa creșterea nu va fi uniforma in toate tipurile de locuri de munca și industrii. Astfel ca, in timp ce 78% dintre organizații au inclus creșteri salariale in strategiile lor…

Comisia Europeana: Economia Romaniei ramane vulnerabila. Deficitul fiscal ridicat nu s-a corectat suficient

18:30, 25.03.2024 - Romania se confrunta in continuare cu vulnerabilitați legate de deficitul fiscal și cel al balanței comerciale, arata un raport al Comisiei Europene dedicat Romaniei. Acestea fac ca economia sa fie vulnerabila la șocuri. Deficitul fiscal ridicat nu s-a corectat suficient in ultimii ani. Persistența…

CE: Romania se confrunta cu vulnerabilitati legate de conturile finantelor publice si balantei externe

15:15, 25.03.2024 - Romania se confrunta cu vulnerabilitati legate de conturile finantelor publice si ale balantei externe, avertizeaza Comisia Europeana, care a publicat luni analize aprofundate pentru sase state membre

Cresc tensiunile la granița dintre Romania și Bulgaria! Cine solicita desparțirea celor doua țari in cursa pentru Schengen

19:46, 21.02.2024 - Se cere desparțirea de Bulgaria in cursa pentru intrarea in Spațiul Schengen, iar motivele par a fi unele foarte serioase. S-au facut plangeri chiar și la Comisia Europeana. Cresc tensiunile la granița dintre Romania și Bulgaria ! Transportatorii romani trag un semnal de alarma și vorbesc despre practicile…

Previziuni 2024: O redresare intarziata a creșterii in contextul unei scaderi mai rapide a inflației

17:55, 15.02.2024 - In previziunile sale intermediare din iarna, Comisia Europeana revizuiește creșterea din UE și din zona euro in sens descendent, dupa cum urmeaza: 0,5 % in ambele zone in 2023, 0,9 % in UE și 0,8 % in zona euro. Care sunt previziunile pentru Romania.


Ce parere ai despre aceasta stire?