Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lipsa gratuităţii, principalul motiv pentru care femeile evită efectuarea investigaţiilor medicale pentru depistarea precoce a cancerului

Publicat:

Medicii de familie considera lipsa gratuitatii drept principalul motiv pentru care femeile evita efectuarea investigatiilor medicale pentru depistarea precoce a cancerului de san, de col uterin si ovarian, iar peste 60 la suta dintre ginecologi sustin ca nivelul scazut de educatie al pacientelor este principala provocare cu care se confrunta in diagnosticarea acestor boli, arata StudiulAfectiuni oncologice feminine ”, initiat de Coalitia pentru Sanatatea Femeii, intr-un proiect al , scrie news.ro cercetarii, peste 89 la suta dintre medici realizeaza…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Noi reguli pentru depistarea precoce a cancerului de colon: Ministerul Sanatații propune o noua metodologie

14:25, 07.06.2024 - In ciuda progreselor semnificative in domeniul oncologiei, cancerul colorectal ramane o provocare majora pentru sistemul de sanatate din Romania. Anual, aproximativ 13.500 de romani sunt diagnosticați cu aceasta boala, care reprezinta a doua cauza de cancer la femei și a treia la barbați. Mai ingrijorator…

Noi reguli de la Ministerul Sanatații pentru depistarea precoce a cancerului de colon 

07:45, 07.06.2024 - ​​​​​​​In ciuda progreselor inregistrate in domeniul oncologiei, in ultimul deceniu, numarul romanilor care iși pierd viața din cauza cancerului colorectal este tot mai mare de la an la an și, potrivit estimarilor specialiștilor, va continua sa creasca se

Tot mai multi tineri aleg sa locuiasca cu parintii. Fenomenul este in continua creștere

09:05, 25.05.2024 - Potrivit celui mai recent raport al Eurofound, tot mai mulți tineri angajați din Uniunea Europeana opteaza sa ramana in casa parinteasca, un fenomen in creștere evidenta. Conform raportului, 86% dintre cei cu varsta intre 15 și 24 de ani continua sa locuiasca sub același acoperiș cu parinții, proporția…

Guvernul vrea sa mareasca pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apuca? Speranta de viata, in Romania, s-a PRABUSIT!

10:00, 04.05.2024 - In Romania, speranța de viața este cu aproape 5 ani mai mica decat media Uniunii Europene. Concret, ne aflam spre coada clasamentului, iar dupa noi mai sunt doar bulgarii și letonii. Romanii abia daca apuca 10 ani de pensie. De vina ar fi alimentația nesanatoasa, lipsa de mișcare și lipsa programelor…

Romania, pe primul loc in Uniunea Europeana privind incidenta si mortalitatea cancerului de col uterin

23:45, 24.04.2024 - Dr. Silviu Voinea, conferentiar universitar la Institutul Oncologic Bucuresti, afirma ca Romania este primul loc in Uniunea Europeana in privinta incidentei si mortalitatii cancerului de col uterin. El arata ca in tara noastra sunt inregistrate 100.000 de cancere noi pe an, iar mai mult de jumatate…

Cum pot fi atrase investițiile europene in localitațile din Republica Moldova

08:05, 15.04.2024 - Lipsa de specialiști care sa scrie și sa realizeze proiecte și sa atraga investiții din partea Uniunii Europene ramine a fi o problema in satele din Republica Moldova. In Romania, exista aproape 700 de administratori publici, la nivelul consiliilor județene, orașelor și comunelor, care implementeaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?