Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Leguma pe care să nu o mai pui niciodată în ciorbă. Prin fierbere, te poate îmbolnăvi grav!

Publicat:

Deși are numeroase beneficii pentru organism, țelina, caci despre ea este vorba, poate deveni toxica atunci cand este reincalzita.Țelina are un conținut ridicat de nitrați și – in momentul in care mancarea este reincalzita – respectiva cantitate de nitrați este eliberata.Nitrații pot crește riscul dezvoltarii unor boli grave, precum cancerul. Pe de alta parte, avertizeaza medicii, consumul țelinei reincalzite poate duce la hipertensiune, intoxicație alimentara și disfuncții ale sistemului circulator.Țelina devine mai toxica și pe timpul verii, cand sunt temperaturi foarte ridicate. Consumul in…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Leguma nociva pe care nu trebuie sa o mai pui in ciorba. Este toxica daca o reincalzești

13:20, 20.04.2024 - Leguma nociva pe care nu trebuie sa o mai pui vreodata in ciorba. Experții trag un semnal de alarma asupra unei legume pe care toate gospodinele o folosesc pe prepararea mancarurilor. Deși este delicioasa și da un gust aparte preparatelor, devine toxica daca este reincalzita. Iata despre ce leguma e…

Rețeta perfecta pentru post: Ciorba de ștevie acrita cu zeama de varza

16:00, 22.03.2024 - Ștevia, ingredientul principal al acestei ciorbe, are numeroase beneficii pentru sanatate datorita conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale. Este cunoscuta pentru proprietațile sale antiinflamatoare, fiind benefica pentru sistemul cardiovascular și combaterea bolilor cronice.…

"Verdețurile" pe care trebuie sa le incluzi neaparat in alimentația ta in aceasta primavara. Sunt sanatate curata

12:40, 14.03.2024 - ata cateva dintre verdețurile de primavara pe care nu ar trebui sa le ratezi:SpanaculRenumit pentru conținutul sau bogat in fier, spanacul este și o sursa excelenta de vitamine A, C, E, K, și a unor minerale precum magneziul și manganul. Consumul de spanac poate ajuta la imbunatațirea sanatații ochilor,…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…

Igiena, precara in Franța. Inflația lovește una din doua persoane

10:15, 27.02.2024 - In fața inflației, insecuritatea in materie de igiena explodeaza, avertizeaza asociația Dons solidaires. Tinerii sunt cei mai afectați, inclusiv cei care fac parte din campul muncii. Dominique Besancon, directorul general al Dons solidaires, și-a exprimat luni, 26 februarie, ingrijorarea cu privire…

Burduja și-a facut calculele. Cat platește ministrul Energiei la curent

14:55, 17.02.2024 - Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și-a facut calculele la facturile de energie. El a calculat consumul lunar pentru casa parinților sai, dar și consumul sau lunar al casei sale, care are panouri solare. ”Am facut in dimineața asta o analiza pe consumul de anul trecut al parinților mei (un apartament…

Cele mai toxice alimente pe care le pun oamenii in sandwich-uri. Trebuie evitate cu orice preț

14:21, 08.02.2024 -  Iata cateva dintre cele mai nesanatoase alimente pe care oamenii le pun in sandwich-uri:Mezeluri procesate: Salamul, șunca, baconul și alte mezeluri procesate sunt bogate in grasimi saturate, sodiu și aditivi chimici. Consumul regulat al acestor alimente poate crește riscul de boli de inima, hipertensiune…

Cand se pune carnea in ciorba, de fapt. Greșeala pe care multe gospodine o fac

08:00, 05.02.2024 - Acest fel de mancare se prepara rapid și necesita trei componente importante: apa sau alt lichid in care fierbem carnea și legumele, menite sa ofere un gust și o aroma aparte ciorbei noastre. Exista o problema cu care se confrunta multe gospodine, indeosebi cele care se afla la inceput: cand și cum…


Ce parere ai despre aceasta stire?