Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Piaţa Lenin, zisă Milea

Publicat:

Citesc in presa din ultimele zile precum ca domnul prefect , in cuvantul ținut cu prilejul comemorarii eroilor evenimentelor din decembrie 1989, s-a pronunțat pentru schimbarea denumirii Pieței Milea. Lucru de bun-simț și de foarte mare actualitate, dupa cum se va vedea in continuare. Cred ca nu exista in acesti peste treizeci de ani […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. Si regii sunt oameni

14:45, 08.05.2024 - Exista o lege universala, prin care regele este considerat reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant. Intalnim aceasta cutuma si in istoria noastra, inca de la primii voievozi Basarab si Dragos, sub denumirea de „unsul lui Dumnezeu”. Particula „Io” cu care incepea titlul voievodal exprima exact acest lucru.…

Lectia de istorie. Invierea Domnului in inchisorile comuniste

13:15, 01.05.2024 - Anastasie Berzescu, in „Lacrimi și sange”, afirma: „In Aiud, Radu Gyr a adus pe Iisus in celula. L-a coborat de pe cruce și L-a adus alaturi de noi pe rogojine cu libarci spre indumnezeirea omului. El era patriarhul și imbarbatarea deținuților din Aiud. Prin el frumosul și spiritul au continuat sa lumineze…

Lectia de istorie. O excursie in Sfantul Post al Invierii Mantuitorului

15:31, 17.04.2024 - Se anunta o vreme frumoasa, asa ca nu am ratat ocazia de a-mi incarca bateriile in cel mai puternic punct energetic din Arges si unul dintre primele zece din tara. Adica la Manastirea Cetatuia lui Negru Voda, aflata in apropierea comunei Cetateni, pe frumoasa si salbatica vale a Dambovitei, pe soseaua…

Lectia de istorie. O anecdota

15:05, 10.04.2024 - In perioada interbelica circula o anecdota a carei poveste se pare ca a existat in realitate. Era pe vremea cand Octavian Goga era prim-ministru. Intr-o seara, cand urma sa țina o conferința la radio, a chemat un taxi. Cand a ajuns la destinație, l-a rugat pe taximetrist sa-l aștepte pentru ca nu va…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Lectia de istorie. Cum a invatat Nicolae Iorga limba turca intr-o noapte

14:25, 06.03.2024 - La inceputul anului 1914 norii negri ai razboiului erau din ce in ce mai amenințatori. Cele doua tabere, Antanta și Puterile Centrale erau gata de lupta. Țarile mici și mijlocii se straduiau din rasputeri sa incheie tot felul de alianțe care sa le garanteze cat de cat integritatea teritoriala. In acest…

Lectia de istorie. Masacrul de la Jilava

16:05, 21.02.2024 - Se poate spune, fara teama de a greși, ca anul 1940 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Romaniei. Țarile revizioniste, care se considerau nedreptațite de noua reimparțire a lumii facuta la sfarșitul Primului Razboi Mondial, considerau ca au așteptat prea mult. Germania, care devenise port-drapelul…

Lectia de istorie. Elena Cuza – marea doamna

15:40, 14.02.2024 - Daca este cineva care ar trebui sa-i fie total recunoscator doamnei Elena Rosetti, acesta este clar Voda Cuza!Analizand ceea ce s-a intamplat, este ușor de constatat ca fara aportul ei, cariera acestuia nu și-ar mai fi urmat cursul pe care il știm din manualele de istorie. Judecand astfel lucrurile,…


Ce parere ai despre aceasta stire?