Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Cazul maiorului Agache

Publicat:

Vidul de putere creat dupa 22 decembrie 1989 a dat frau liber furiei manifestanților in randul carora se aflau și foști condamnați sau cercetați penal pentru infracțiuni economice. Aceștia au considerat ca a sosit momentul sa se razbune pe maiorul , care fusese in conflict cu ei ca urmare a funcției pe care o […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu tare de rau, grețuri și varsaturi. Organizatorii au incercat sa mușamalizeze cazul?

08:30, 03.05.2024 - Elevii care au participat la Olimpiada Naționala de Istorie, desfașurata in Brașov, au acuzat stari de greața luni seara. Aceștia fusesera duși de profesori la un restaurant din localitatea Codlea, pentru pranz. La revenirea la hotelurile in care erau cazați, in Poiana Brașov, șapte dintre elevi cu…

Lectia de istorie. Invierea Domnului in inchisorile comuniste

13:15, 01.05.2024 - Anastasie Berzescu, in „Lacrimi și sange”, afirma: „In Aiud, Radu Gyr a adus pe Iisus in celula. L-a coborat de pe cruce și L-a adus alaturi de noi pe rogojine cu libarci spre indumnezeirea omului. El era patriarhul și imbarbatarea deținuților din Aiud. Prin el frumosul și spiritul au continuat sa lumineze…

Lectia de istorie. Nu se vede padurea din cauza copacilor

15:46, 24.04.2024 - Declaram cu patos și, de ce nu, ne mandrim de fiecare data ca doar ortodoxia este dreapta credința, calea cea mai dreapta spre mantuire. Și așa este! Numai ca ortodoxia nu este un pașaport pentru viața de dincolo. Simplul fapt ca te-ai nascut ortodox iți ofera doar o șansa. Dimpotriva, aș zice ca iți…

Lectia de istorie. O excursie in Sfantul Post al Invierii Mantuitorului

15:31, 17.04.2024 - Se anunta o vreme frumoasa, asa ca nu am ratat ocazia de a-mi incarca bateriile in cel mai puternic punct energetic din Arges si unul dintre primele zece din tara. Adica la Manastirea Cetatuia lui Negru Voda, aflata in apropierea comunei Cetateni, pe frumoasa si salbatica vale a Dambovitei, pe soseaua…

Lectia de istorie. Istrate Micescu – cel mai mare avocat roman din toate timpurile

15:20, 03.04.2024 - In anii ‘20, un mare bancher din Londra și-a ucis soția dupa mai bine de douazeci de ani de casnicie. Fiind in mare incurcatura, era in pericol sa fie condamnat la ani grei de inchisoare, a intrebat care este cel mai bun avocat din Europa la acea data. I s-a raspuns ca este unul din […]

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Lectia de istorie. Despre razboi

13:45, 13.03.2024 - Pentru a ințelege mai bine ce se intampla in zilele noastre, tot istoria ne vine in ajutor. Deși avem o acoperire mediatica a razboiului fara precedent, trebuie avut in vedere ca aceasta trasatura este o mare capcana, pentru ca permite o manipulare de mari proporții. Ni se spune sa stam liniștiți pentru…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…


Ce parere ai despre aceasta stire?