Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Le Figaro: Pământul s-ar putea transforma într-un veritabil "cuptor" şi nu ar mai găzdui mai mult de un miliard de oameni

Publicat:

Intr-un astfel de scenariu, creșterea temperaturii medii a Pamantului s-ar putea stabiliza la + 4 ° C sau 5 ° C fața de era pre-industriala, mult dincolo de obiectivul Acordului de la Paris (de cel mult + 2 ° C).

Ce s-ar intampla intr-un asemenea scenariu?- se intreaba autorii studiului și tot ei raspund:

In primul rand, vor crește emisiile de carbon. In ultimele decenii, padurile și oceanele au absorbit mai mult de jumatate din toate emisiile de carbon. Dar padurile se micșoreaza, iar oceanele prezinta semne de saturație, potrivit studiilor recente. Rolul lor de burete pentru…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Liderul chinez Xi Jinping a fost primit la Palatul Elysee de presedintele Emmanuel Macron. La intalnire ia parte si presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – VIDEO

13:55, 06.05.2024 -  „La situation internationale necessite plus que jamais ce dialogue euro-chinois” Emmanuel Macron recoit le president chinois Xi Jinping a l’Elysee — BFMTV (@BFMTV) Emmanuel Macron, care a avut in prealabil discutii cu cancelarul german Olaf Scholz, intentioneaza sa pledeze pentru „reciprocitate” comerciala…

STUDIU Gheata polara se topeste si modifica rotatia Pamantului

12:41, 28.03.2024 - Incalzirea globala are un impact nu doar asupra vremii, ci si asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri in revista stiintifica Nature arata ca topirea accelerata a ghetii polare afecteaza, in felul sau, masurarea timpului la scara globala, relateaza News.ro. Intr-o zi, in urmatorii ani,…

Gheata polara se topeste si modifica rotatia Pamantului: Timpul insusi este afectat

10:40, 28.03.2024 - Incalzirea globala are un impact nu doar asupra vremii, ci si asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri in revista stiintifica Nature arata ca topirea accelerata a ghetii polare afecteaza, in felul sau, masurarea timpului la scara globala. Intr-o zi, in urmatorii ani, toti locuitorii…

UE, cel mai mare importator de grau al lumii

08:35, 12.03.2024 - USDA a revizuit prognoza! Ucraina ar putea exporta anul acesta comercial 16 milioane de tone de grau, cu 1 milion mai mult fața de estimarea de luna trecuta a Departamentului pentru Agricultura a SUA. Cantitatea ar fi insa cu 1,1 milioane de tone mai mica decat anul trecut. Cele mai mari cantitați de…

Februarie 2024 este a 9-a luna consecutiva care depaseste cu mult temperaturile normale din Europa pentru perioada respectiva

12:30, 07.03.2024 - Februarie 2024 a fost cea mai calda luna inregistrata vreodata la nivel mondial, alaturandu-se astfel unei serii de noua recorduri lunare consecutive, cu temperaturi mult peste normal in Europa, a anuntat joi Copernicus, transmite News.ro. Temperaturile oceanelor, care au fost peste recorduri de aproape…

Cea mai calduroasa luna februarie, la nivel global. A noua luna in care temperaturile depașesc normalul perioadei

09:30, 07.03.2024 - Luna februarie 2024 a doborat un nou record privind temperaturile, fiind cea mai calduroasa luna februarie din istorie. Este a noua luna consecutiva in care temperaturile inregistrate sunt mult peste cele normale, anunța joi observatorul european Copernicus, citat de News.ro.In ultimul sau buletin lunar,…

Emisiile globale de CO2 legate de energie au atins un nivel record in 2023

17:40, 01.03.2024 - Emisiile globale de CO2 legate de energie au crescut cu 1,1% in 2023, ajungand la un nivel record, in special din cauza producției hidroelectrice scazute cauzate de seceta și a creșterii din China, a anunțat vineri Agenția Internaționala pentru Energie (AIE), citata de  Le Figaro . Aceste emisii energetice,…

„Ghețarul Apocalipsei” se topește tot mai rapid. Efectele catastrofale ale dispariției acestui bloc de gheața de dimensiunile Floridei

10:25, 27.02.2024 - „Ghețarul Apocalipsei”, un bloc de gheața masiv din Antarctica, de dimensiunile statului american Florida, provoaca temeri mari printre cercetatorii care-i studiaza topirea accelerata. Oamenii de știința au descoperit ca ghețarul și-a inceput topirea accelerata in anii ’40 ai secolului trecut. Ghețarul…


Ce parere ai despre aceasta stire?