Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La originea omenirii ar putea fi o singură specie

Publicat:

Descoperirea unei fosile de craniu vechi de 1,8 milioane de ani pare sa indice faptul ca stramosii indepartati ai omului apartineau unei singure specii, arata un studiu publicat joi, alimentand astfel o dezbatere in randul paleontologilor despre istoria evolutiei umane.

Fata de alte fosile de tipul Homo, acest craniu bine conservat descoperit la Dmanisi, in Georgia, cuprinde o cutie craniana mica, o fata alungita si dinti mari, precizeaza cercetatorii. Ei subliniaza ca este cel mai vechi stramos al omului descoperit in afara continentului african, relateaza agentia Belga

Diferitele

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Cat de periculoasa este „musca cu toc” și ce spun cercetatorii despre noua specie de insecte

14:06, 29.04.2024 - O noua specie de insecteCapcanele Malaise, amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu…

O echipa de cercetatori a descoperit ceva bizar, ce parea a fi un craniu care ieșea dintr-un terasament. Au fost uimiți cand au realizat despre ce este vorba

05:05, 28.03.2024 - In urma cu aproximativ 16 milioane de ani, un delfin uriaș a navigat in adancurile domeniului sau acvatic. Dar, spre deosebire de majoritatea delfinilor moderni, casa sa nu era un ocean, ci traia intr-un lac de apa dulce din Amazonul peruvian. Și, deși exista specii de delfini de apa dulce amazonieni…

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

In China a fost descoperit un mormint pastrat perfect din perioada dinastiei Ming 

02:05, 20.03.2024 - Experții de la Institutul de Relicve Culturale și Arheologie din Shanxi au descoperit in orașul Xinzhou, provincia Shanxi, in nordul Chinei, un mormint impresionant din perioada Dinastiei Ming. Mormintul, vechi de 430 de ani, s-a pastrat intr-o stare remarcabil de buna. S-au pastrat aproape ideal și…

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…

Trupul unui bebeluș mort, descoperit ascuns printre deșeurile menajere, la o groapa de gunoi din județul Cluj

11:30, 15.02.2024 - Descoperirea a fost facuta in cursul dimineții, iar medicii legiști au acum misiunea de a afla daca s-a nascut mort sau a fost ucis. Trupul baiețelului era ascuns in doi saci menajeri, printre alte gunoaie. Angajații care lucrau la sortarea gunoaielor l-au gasit inainte ca sacii sa ajunga pe banda și…

Zeci de monede din argint vechi de mii de ani, descoperite de doi tineri din Gorj

07:30, 15.02.2024 - Doi tineri din Gorj au descoperit cu un detector de metale zeci de monede vechi de mii de ani. Monedele sunt argint și au fost gasite in partea de nord a județului Gorj. Cei doi pasionați de cautarile cu detectorul de metale au predat Direcției de Cultura și Muzeului Județean Gorj cele 74 de monede…

Descoperirea care schimba istoria omenirii - Uneltele descoperite spun o alta poveste despre apariția omului modern

16:45, 14.02.2024 - Noile cercetari sugereaza ca o „revoluție” brusca in istoria umanitații care a permis speciei noastre sa prospere și sa se raspandeasca a fost un proces mai lung și mai complex. Undeva intre acum 50-40.000 de ani, oamenii moderni din punct de vedere anatomic i-au depașit pe Neanderthalieni și alte…


Ce parere ai despre aceasta stire?