Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Îngrijorată de starea economiei mondiale Fed menține nemodificată dobânda de bază

Publicat:

a SUA (Federal Reserve-Fed) a decis joi seara sa mențina nemodificata dobanda de politica monetara la un nivel apropiat de zero, ingrijorata de starea economiei mondiale, volatilitatea de pe piețele financiare și inflația redusa de acasa, dar a lasat deschisa posibilitatea unei majorari a costului creditului la finele acestui an, transmite Reuters.

Banca centrala a SUA menține de peste șase ani dobânda de baza la un nivel apropiat de zero, pentru a stimula creditarea, consumul și creșterea economica.

La sfârșitul unei reuniuni de doua zile, Comitetul

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

OPEC isi mentine previziunile privind cererea de petrol si se asteapta la redresarea economiei in 2024

19:55, 14.05.2024 - Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) si-a mentinut marti prognoza privind o crestere semnificativa a cererii de petrol in 2024 si a estimat ca exista sanse ca economia mondiala sa aiba anul acesta o evolutie peste asteptari, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Banca Angliei a mentinut dobanda la 5,25%, cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani

15:25, 09.05.2024 - Banca Angliei (BoE) a decis joi sa mentina dobanda de politica monetara la 5,25%, cel mai ridicat nivel incepand din 2008, dar a indicat ca o reducere ar putea avea loc in curand, in conditiile scaderii inflatiei, transmit Reuters si AP, potrivit Agerpres.

Saracia din Italia a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, in ciuda redresarii economice a țarii

22:55, 25.03.2024 - Numarul de oameni care traiesc in saracie in Italia a crescut in 2023, atingand cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu, arata datele oficiale publicate luni, 25 martie, in pofida relansarii economice aparute dupa relaxarea restrictiilor impuse in timpul pandemiei de COVID-19, informeaza Reuters,…

Banca Angliei menține dobanda la cel mai ridicat nivel de la criza economica din 2008

20:00, 21.03.2024 - Banca Angliei (BoE) a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 5,25%, cel mai ridicat nivel incepand din 2008, iar guvernatorul Andrew Bailey, a declarat ca economia britanica „progreseaza”.

Ultima țara din lume care renunța la dobanzile negative. Pana acum, japonezii plateau ca sa-și țina banii la banca

13:26, 19.03.2024 - Banca Centrala a Japoniei (BOJ) a scumpit costul imprumuturilor pentru prima data in ultimii 17 ani. Dobanda cheie a crescut de la -0,1% la un interval cuprins intre 0% și 0,1%. Modificare survine dupa o creștere a salariilor in țara asiatica, ca urmare a creșterea prețurilor de consum.

Avertisment economic: Banca Greciei inrautateste previziunile privind evolutia economiei in 2024

21:26, 18.03.2024 - Banca Centrala a Greciei (BoG) a inrautatit luni previziunile privind evolutia economiei, pentru a doua oara din decembrie, pe fondul posibilei escaladari a crizelor geopolitice din Ucraina si Orientul Mijlociu, cu consecinte asupra mediului economic mondial, informeaza publicatia Kathimerini, potrivit…

China se declara „profund ingrijorata” de ancheta SUA privind importurile de mașini chinezești

14:01, 04.03.2024 - China este „profund ingrijorata” de ancheta oficiala declanșata de Statele Unite privind importurile de mașini chinezești in condițiile in care Washingtonul se teme ca tehnologiile acestora pot fi folosite in activitați de culegere de informații, relateaza Reuters.

Economia Germaniei se pregatește de o creștere modesta la inceputul anului 2024, conform Bundesbank

20:10, 19.02.2024 - Performanta slaba a economiei germane va continua in primele luni din 2024, se arata intr-un raport publicat luni de Banca Centrala a Germaniei (Bundesbank), transmit DPA si Reuters. Dupa declinul PIB-ului de la finalul lui 2023, economia Germaniei ar putea inregistra un usor declin in primul trimestru…


Ce parere ai despre aceasta stire?