Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Human Rights Watch cere Statelor Unite să renunțe la vânzările de bombe către Arabia Saudită

Publicat:

Organizația Human Rights Watch (HRW) i-a cerut administrației americane conduse de sa revina asupra deciziei de a-i vinde cantitați importante de bombe, in absența unei anchete serioase privind incalcarea legilor razboiului in Yemen, transmite AFP.

Comanda saudita, anunțata luni de catre Departamentul de Stat al SUA, cuprinde 12.000 de bombe între 200 și 900 de kilograme, 1.500 de 'distrugatoare de buncare' ce pot penetra ținte fortificate sau subterane și 6.300 de bombe ghidate, modelele Paveway II și Paveway III.

Valoarea contractului este…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gigantul Airbus a dat lovitura! A primit cea mai mare comanda de avioane din istoria Arabiei Saudite

17:05, 20.05.2024 - Saudia Group, compania aeriana nationala din Arabia Saudita, a anuntat luni o comanda ferma pentru 105 avioane Airbus, pe care a descris-o drept cel mai important contract din istoria aviatiei din Arabia Saudita, transmite AFP, conform AGERPRES.

Airbus a primit cea mai mare comanda de avioane din istoria Arabiei Saudite

17:00, 20.05.2024 - Saudia Group, compania aeriana nationala din Arabia Saudita, a anuntat luni o comanda ferma pentru 105 avioane Airbus, pe care a descris-o drept cel mai important contract din istoria aviatiei țarii.

A inceput curațenia la United » Dupa Varane, un alt star e la un pas de plecare

20:31, 14.05.2024 - Casemiro (32 de ani) e la un pas de plecarea de la Manchester United, la doi ani de la transferul de la Real Madrid. Tot mai criticat in Anglia, mijlocașul brazilian ar putea pleca in Arabia Saudita la vara. Mai mult echipe saudite il vor inca din octombrie, potrivit specialistului in mercato Fabrizio…

Iran ataca Israel: implicațiile politice și financiare posibile

16:30, 18.04.2024 - A inceput un razboi nedeclarat oficial? Pe 1.04.2024, forțele aeriene israeliene au lovit consulatul Iranului aflat in Damasc, ucigand mai mulți ofițeri ai Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran (IRGC), inclusiv doi generali cu funcții de comanda. Inițial, Israelul nu a confirmat atacul,…

Trioul care vrea sa schimbe jocurile in UE in favoarea Rusiei: se incearca o modificare cruciala

19:15, 03.04.2024 - Trioul care vrea sa schimbe jocurile in UE in favoarea Rusiei: se incearca o modificare crucialaȚarile "simpatizante cu Rusia" cer Uniunii Europene sa renunțe la confiscarea activelor rusești inghețate. Aceasta poziție a fost facuta in privat de reprezentanți ai Chinei, Arabiei Saudite și Indoneziei,…

Ce avere are și cat caștiga de fapt Donald Trump. Cum și-ar fi supraestimat valoarea activelor

13:25, 25.03.2024 - Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, se afla sub lumina reflectoarelor din nou, de data aceasta pentru depașirea un termen limita crucial legat de o hotarare civila masiva impotriva sa, in statul New York.

Tot mai mulți medicii vor sa renunțe la garzi: Sunt platite la valoarea salariului din 2018 și nu intra la vechime

10:45, 13.03.2024 - Medicul Mihaela Zaharia afirma ca tot mai multi medici din tara vor sa renunte la garzi, avand in vedere faptul ca acestea sunt platite la valoarea salariului din anul 2018, dar si fiindca contributia la pensie din acei bani nu este recunoscuta ca vechime.

Franța devine jucator in Orientul Mijlociu: Macron, negocieri cu Arabia Saudita

17:05, 29.02.2024 - Presedintele francez, Emmanuel Macron, s-a declarat pregatit, miercuri in cursul unei discutii telefonice cu printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, sa "lucreze la conditiile unei paci durabile in Orientul Mijlociu", a anuntat Palatul Elysee, potrivit AFP, informeaza Agerpres. "Franta…


Ce parere ai despre aceasta stire?