Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Genomul complet al grâului, decriptat pentru prima dată de cercetători (studiu)

Publicat:

O echipa internationala de cercetatori a anuntat joi decriptarea, pentru prima data, a genomului complet al graului comun, o descoperire care ar putea oferi solutii viitoare pentru hranirea populatiei in crestere a globului, informeaza AFP.

''Aceasta descoperire va accelera gradual eforturile noastre de a identifica genele graului importante pentru agricultura, inclusiv cele care ar putea ajuta la combaterea celor mai importante boli fungice'', a precizat intr-un comunicat , cercetator in domeniul genomicii functionale pentru institutul .

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

O biserica din lemn din Alba a ars complet dupa slujba de Inviere, din cauza unei lumanari lasate aprinse

13:05, 05.05.2024 - O biserica de lemn din satul Ghioncani, judetul Alba, a fost distrusa complet in urma unui incendiu cauzat, cel mai probabil, de o lumanare lasata aprinsa si nesupravegheata. Nu au fost inregistrate victime. Politistii au deschis o ancheta in acest caz pentru distrugere din culpa, relateaza News.ro.

Descoperire revoluționara facuta de cercetatori: O singura doza dintr-o noua clasa de antibiotice a tratat infecțiile din sange in doar 4 ore

00:11, 14.04.2024 - Rezistenta la antimicrobiene (RAM) reprezinta una dintre cele mai importante amenintari la adresa sanatatii publice si a asistentei medicale moderne. Acum, oamenii de stiinta au descoperit o modalitate complet noua de a anihila infectiile bacteriene rezistente la medicamente, scrie news.ro.

Ministerul Educatiei, anunt de ultim moment despre procedura de distributie aleatorie a anteprescolarilor/ prescolarilor/elevilor in formatiunile de studiu

14:06, 13.03.2024 - Procedura de distributie aleatorie a anteprescolarilor prescolarilor elevilor in formatiunile de studiu, in cazul unitatilor de invatamant unde se constituie cel putin doua formatiuni de studiu la grupele clasele de inceput de nivel: grupa mica, clasa pregatitoare, clasa a V a, clasa a IX a din acelasi…

Obezitatea, asociata cu depresia, in special la femei, potrivit unui studiu

07:55, 13.03.2024 - Un grup de cercetatori in domeniul sanatatii mentale si fizice, de la facultatea de sanatate publica a University College din Cork, a gasit dovezi care indica o sanatate mintala mai precara la persoanele de varsta mijlocie sau mai in varsta cu obezitate, independent de boala si de factorii legati de…

Sorin Susanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

18:06, 05.03.2024 - Sorin Susanu, comisar șef suspendat al Cmisariatului Regional pentru  Protecția Consumatorului, a venit la Culisele Zilei cu Sebastian Dan.  A vorbit despre lupta pe care o are cu sistemul de partid din interiorul ANPC, dar și despre abuzurile care se fac in timpul controalelor. A confirmat știrea publicata…

Cel mai amplu studiu privind vaccinurile impotriva Covid a descoperit legaturi cu boli grave

20:45, 25.02.2024 - Vaccinurile Covid au crescut incidența unor afecțiuni, a demonstrat cel mai mare studiu de pana acum privind efectele adverse. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace, neurologice si sanguine au fost cele mai intalnite in cazurile de reactii adverse.…

Obiectele ciudate duse de romani la inmormantare! Ultima descoperire ii fascineaza pe cercetatori: 'Are un potential urias'

07:36, 14.02.2024 - Un ou din perioada romana, descoperit cu cativa ani in urma in orasul Aylesbury din centrul Angliei, continea inca lichid, transmite marti agentia DPA, relateaza Agerpres. Edward Biddulph, manager de sapaturi la Oxford Archaeology, a confirmat, la solicitarea DPA, ca, potrivit specialistilor, lichidul…

Studiu: Lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer

19:25, 10.02.2024 - Un studiu arata ca lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer, in ciuda expunerii zilnice la radiații de peste șase ori limita de siguranța pentru om, pe intreg parcursul vieții, potrivit biziday.ro. Acest lucru ar putea reprezenta…


Ce parere ai despre aceasta stire?