Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gazoductul TAP a transportat primul miliard de metri cubi de gaze naturale în Europa

Publicat:

Fiind sectiunea europeana a coridorului sudic al gazelor, TAP are capacitatea de a transporta aproximativ 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an catre mai multe piete din Europa. Conducta este, de asemenea, proiectata cu potentialul de a-si extinde capacitatea pana la 20 miliarde mc pe  an. "Cu 1 miliard mc de gaz transportat, infrastructura noastra continua sa permita diversificarea pe mai multe piete. Volumele de gaze furnizate de TAP joaca un rol cheie in furnizarea catre UE a unei noi surse de energie sigura, fiabila si accesibila, facilitand in acelasi timp foaia de parcurs pentru tranzitia…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

va schimba ‘regulile’ pe continent

11:55, 16.04.2024 - Romania urmareste sa obtina o cota din pachetul de actiuni al Gastrade, consortiul care administreaza FSRU Alexandroupoli. Mai precis, aceasta țara balcanica iși propune sa achiziționeze 10% din capitalul social al companiei care a dezvoltat și va opera noua unitate plutitoare de „primire” a navelor…

Premier Energy finalizeaza achizitia CEZ Vanzare. Portofoliul total al grupului Premier Energy ajunge la 2,4 milioane de clienti. CEZ Vanzare devine Premier Energy Furnizare

18:55, 15.04.2024 - ”Premier Energy, unul dintre cei mai importanti furnizori si distribuitori de gaze naturale din Romania anunta finalizarea achizitiei CEZ Vanzare, in urma careia portofoliul regional de clienti al intregului grup Premier Energy urca la 2,4 milioane de clienti casnici si non-casnici. Cu una dintre cele…

Creditele ipotecare europene, estimate la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani

14:30, 12.04.2024 - Costurile ridicate pentru imprumuturi și economia slabita determina scaderea cererii Creditele ipotecare din zona euro sunt estimate sa creasca cu doar 1,5% in 2023 și 2,4% in 2024 – cea mai mica evoluție in doi ani succesivi din ultimul deceniu; o creștere ușor mai mare, de 3,3% (net), este prevazuta…

UE pedepsește Romania pentru istoria sa de 150 de ani de extracție a petrolului și gazelor: Petrom și Romgaz sunt obligate sa asigure o cincime din toata capacitatea de stocare a CO2 din Europa, costurile sunt de miliarde de euro

13:10, 03.04.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare de a dioxidului de carbon in Romania care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit…

O taxa UE pe carbon ar putea rasturna piața globala a gazelor naturale lichefiate

08:00, 26.03.2024 - Piața globala a GNL (gaze naturale lichefiate) s-ar putea confrunta cu o schimbare majora a prețurilor și a fluxurilor comerciale in cursul acestui deceniu, daca Uniunea Europeana include GNL in taxa sa de frontiera pe carbon, scrie oilprice.com. GNL este in prezent lasat in afara taxei de frontiera…

Importurile de gaze naturale lichefiate din India sunt in creștere

12:41, 19.03.2024 - Importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) din India au crescut in februarie comparativ cu aceeași luna din 2023, potrivit datelor preliminare de la Celula de planificare și analiza a petrolului a ministerului petrolului, scrie lngprime.com. Țara a importat aproximativ 2,44 miliarde de metri cubi,…

Productia de gaze naturale a Iranului va ajunge la 1,3 miliarde de metri cubi (bcm) pe zi in cinci ani – ministru

07:00, 04.03.2024 - Pentru ”a asigura rolul central al Iranului in energia globala”, 80 de miliarde de dolari vor fi investite in dezvoltarea zacamintelor sale de gaze, a spus Owji in timpul celui de-al saptelea summit al Forumului Tarilor Exportatoare de Gaze (GECF) desfasurat in Algeria. De la reimpunerea sanctiunilor…

Cutremur pe piața imobiliara din Romania: Ce se intampla cu locuințele aflate la vanzare

13:56, 28.02.2024 - Volumul tranzacțiilor pe piața de investiții imobiliare din Romania s-a redus in 2023, inregistrand o scadere de peste jumatate fața de varful de 1,2 miliarde de euro din 2022. Principala provocare pentru 2024 este costul finanțarii. Anul 2023 s-a incheiat cu investiții imobiliare in valoare totala…


Ce parere ai despre aceasta stire?