Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Furnicile au un miros atât de puternic încât pot să ”detecteze” cancerul

Publicat:

Furnicile sunt capabile sa ridice obiecte de cinci mii de ori greutatea lor, iar acum oamenii de știința au descoperit ca pot face ceva și mai remarcabil. Ele pot detecta mirosul cancerului in urina.  Cercetatorii de la Sorbona s-au concentrat in ultima perioada asupra furnicilor in privința abilitaților lor de a mirosi cancerul. Studiile au fost mai intense in perioadele de blocaj generate de pandema Covid-19. Rezultatele sunt uimitoare. Furnicile s-au dovedit a avea cel mai dezvoltat simt olfactiv in comparație cu alte specii cum ar fi șoarecii, viermii, musculițele sau chiar și cainii anume…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Revoluție in tratamentul cancerului: imunoterapia devine mai sigura și mai eficienta

16:05, 29.04.2024 - Cercetatorii de la Virginia Tech au descoperit o metoda inovatoare in lupta impotriva cancerului: activarea celulelor imunitare pentru a ataca celulele canceroase, folosind citokinele. Aceasta abordare promite sa ofere un tratament mai precis și mai eficient, fara efecte secundare majore.

REPUBLICA CEHA A INTERZIS HHC. EI SPUN CA ESTE DOAR TEMPORAR.

00:16, 12.04.2024 - Guvernul ceh incearca sa rezolve problema lipsei de reglementare a HHC prin trecerea canabinoidului sintetic pe lista substanțelor interzise care creeaza dependența. Potrivit presei cehe, produsele care conțin HHC, cum ar fi uleiurile, dulciurile sau rezervele pentru vaporizatoare, ar putea fi cumparate…

Nu sariti peste micul dejun! Va scade imunitatea și crește riscul de infectii 

12:51, 13.03.2024 - @ Neglijarea micului dejun poate avea consecințe negative asupra sanatații noastre, inclusiv asupra sistemului imunitar, arata cele mai recente cercetari in domeniu Studiile efectuate au demonstrat ca saritul peste micul dejun poate duce la o scadere a producției de celule imunitare in maduva osoasa.…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Prof. Dorin Ionița, apreciat de profesorii din Stanford și Sorbona, despre simularea Evaluarii Naționale la Matematica: „Cu asemenea rezultate, toate școlile ar trebui inchise in Romania”

14:25, 27.02.2024 - Profesorul Dorin Ionița, personajul principal al filmului documentar Profu – premiat și apreciat de profesori universitari de la Stanford sau Sorbona pentru activitatea sa didactica – a explicat pentru Bistrițeanul.ro ca rezultatele la simularea examenului de Evaluare Naționala sunt „catastrofale”. …

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

Riscul de cancer pulmonar plutește in aer. Dr. Beatrice Mahler explica de ce nefumatorii sunt expuși acestei boli

20:01, 05.02.2024 - Daca in cancerul pulmonar ”fumatul nu mai suprinde pe nimeni”, in cazul nefumatorilor, aceasta boala este consecința ”nivelului crescut de poluanți in aerul exterior”, avertizeaza dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” . Medicul subliniaza ca ”efectele negative…


Ce parere ai despre aceasta stire?