Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO VIDEO Cetatea Severinului, distrusă de Suleyman Magnificul, scoasă la lumină cu fonduri europene. Istoria locului unde Dunărea a fost îmblânzită de Apolodor din Damasc

Publicat:

Daca ajungi in Drobeta-Turnu-Severin nu poti rata centrul istoric al orasului. O plimbare de-a lungul Dunarii inseamna si un popas la Cetatea Severinului, ale carei ziduri bine structurate, de o masivitate impresionanta iti taie rasuflarea.

Primaria orasului a cautat fonduri europene pentru a scoate la lumina cea mai de pret mostenire a acestor locuri: istoria.  Astfel, de circa trei ani, si in imediata apropiere – ” – au intrat intr-un amplu proces de reabilitare cu fonduri europene, in valoare de 14 milioane de euro, si sunt…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nicolae Ciuca: Este vremea schimbarii cu oameni profesioniști. Politica nu este despre ce știm sa spunem, este despre fapte, despre asumarea realitații

12:36, 29.04.2024 - "Ma bucur foarte mult sa particip la aceasta activitate și am venit cu multa placere aici. Am revenit cu mare placere pentru ca mi-am adus aminte de copilarie, prima mea excursie unde putea sa fie de la Craiova la Drobeta Turnu Severin, aici am aflat de Apolodor din Damasc.Tot de Severin ma leaga vizita…

Nicolae Ciuca: Este vremea schimbarii cu oameni profesioniști. Politica nu este despre ce știm sa spunem, este despre fapte, despre asumarea realitații

08:15, 27.04.2024 - "Ma bucur foarte mult sa particip la aceasta activitate și am venit cu multa placere aici. Am revenit cu mare placere pentru ca mi-am adus aminte de copilarie, prima mea excursie unde putea sa fie de la Craiova la Drobeta Turnu Severin, aici am aflat de Apolodor din Damasc.Tot de Severin ma leaga vizita…

Eveniment din istoria Marinei Militare a Romaniei: 16 aprilie 1944, ziua in care s-a scufundat bricul Mircea

12:45, 16.04.2024 - Muzeul National al Marinei Romane din Constanta a adus aminte, prin intermediul paginii de Facebook, de cei 80 de ani de la scufundarea bricului "Mircea". Pe 16 aprilie 1944, aflat in portul Galati ca infirmerie plutitoare si depozit de medicamente, bricul a fost lovit in plin de o bomba, in timpul…

Intreaga organizație PRO Romania din Vișeu de Sus s-a alaturat PUSL

16:11, 02.04.2024 - Adrian Nicolae Filip, consilier județean in Maramureș, alaturi de intreaga organizație PRO Romania din Vișeu de Sus, s-a alaturat PUSL și va fi candidatul partidului la Primaria orașului Vișeu de Sus.

Paradisul palmierilor la Mehedinți. Edilul s-a inspirat din vacanțele exotice

23:15, 28.03.2024 - O localitate din județul Mehedinți, situata pe malul Dunarii, langa Drobeta-Turnu-Severin, a devenit paradisul palmierilor plantați pe marginea drumului, neasfaltat, de altfel. Satul uitat de lume de la Dunare s-a transformat intr-un adevarat paradis al palmierilor, pentru ca nu mai puțin de 150 de…

Inspirat de vacanțe, un primar dintr-o comuna din Mehedinți a plantat 140 de palmieri. Suma cheltuita

17:05, 28.03.2024 - Primarul din comuna Șimian, din județul Mehedinți, a plantat palmieri pe marginea drumului, in ciuda faptului ca localitatea pe care o conduce are mai multe drumuri neasfaltate, relateaza Digi 24.In total, 140 de palmieri au fost plantați in comuna Șimian, aflata in județul Mehedinți, pe malul Dunarii,…

Radu Mihaiu garanteaza distrugerea DGASPC Sector 2 cu mana unui director abuziv, Sanda Maria Rușanu. Corpul de Control al DGASPC sector 2 da in judecata directorul numit abuziv – Sanda Maria Rușanu

22:15, 18.03.2024 - Ultimul conflict instituțional din DGASPC sector 2 se datoreaza dorinței edilului Radu Mihaiu de a distruge o instituție care nu a percutat la ordinele consilierei personale de taina, Alina Seghedi. Aceste doua personaje au un istoric discutabil in privința activitații de la Ministerul Fondurilor Europene,…

VIDEO - FOTO | Locul din Romania in care tot mai mulți turiști prefera sa mearga: Istoria satului cu 1000 de pivnițe

17:46, 14.02.2024 - Primele urme de locuințe umane din zona provin din epoca de piatra. Cu toate acestea, majoritatea obiectelor arheologice provin din epoca de bronz. In centrul catunului se afla un drum plin de pivnițe care au fost construite pe dealuri, iar din acest motiv este numit ”Satul celor 1.000 de pivnițe”.…


Ce parere ai despre aceasta stire?