Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fobiile teribile ale unuia dintre clasicii literaturii române. Ce a declanşat suferinţele lui Garabet Ibrăileanu

Publicat:

, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati publicisti ai literaturii romane, a fost un om plin de ciudatenii. El nu dormea noptile, avea fobie de foc si nutrea o frica aproape patologica de microbi.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Copilul trimis in Germania pentru adopție a fost preluat de autoritațile romane

15:15, 29.04.2024 - Baiețelul in varsta de șase ani, din comuna Danciulești, din județul Gorj, care a plecat in Germania pentru a fi adoptat de un cetațean german a fost preluat de autoritațile romane și se intoarce acasa.

George Calinescu, cel mai spectaculos personaj al literaturii romane

06:25, 27.03.2024 - Pastrat in memoria culturala ca autor al romanului Enigma Otiliei, bijutier al operelor eminesciene și maestru al criticii literare autohtone, G. Calinescu (nascut in 2 iulie 1899, la București - mort in 12 martie 1965, la Sanatoriul Otopeni) a fost un pe

Femeia care i-a bagat in mormant pe Șt. O. Iosif și Dimitrie Anghel. Cel mai cunoscut triunghi amoros din istoria literaturii romane

14:35, 25.03.2024 - Se spune ca cea mai mare suferința pe care o poate experimenta omul este cea izvorata din iubire și decepțiile din dragoste sunt cele mai crunte. Poeți și prieteni apropiați, autorii Ștefan Octavian Iosif și Dimitrie Anghel au ajuns sa-și blestemele zilele cand s-au indragostit de aceeași femeie. Natalia…

La Carei au fost cinstiți eroii Revoluției romane de la 1848. VIDEO

13:30, 15.03.2024 - Astazi, 15 martie 2024, am marcat la Carei 176 de ani de la lansarea semnalului de incepere a Revoluției conduse de Avram Iancu. La data de 15 martie 1848 s-a votat in Parlamentul Ungariei alipirea Transilvaniei la Ungaria, moment in care Avram Iancu și Aron Pumnul au reacționat și au dat semnalul inceperii…

In memoriam Alex Ștefanescu, fiu adoptiv al Constantei

13:25, 26.02.2024 - A plecat in lunga sa calatorie spre vesnicie. A luat cu el imensa biblioteca a literaturii romane in speranta ca Dumnezeu il va aseza la un birou si il va lasa sa analizeze critic viata culturala a tarii pe care a iubit o si i s a inchinat. A fost un luptator. Un judecator. Un ochi de veghe.Adulat,…

Asociația Editorilor din Romania (A.E.R.) regreta dispariția criticului și istoricului literar Alex Ștefanescu

12:20, 26.02.2024 - Asociația Editorilor din Romania (A.E.R.) regreta dispariția criticului și istoricului literar Alex Ștefanescu (decedat duminica, 25 februarie 2024). Alex Ștefanescu a fost un intelectual cu o vasta cultura, un savuros spirit polemic, care și-a facut o misiune din promovarea literaturii romane. Lucrarea…

Criticul literar Alex Stefanescu, autorul „Istoriei literaturii romane contemporane”, s-a stins din viața

15:45, 25.02.2024 - Criticul și istoricul literar Alex Ștefanescu a murit la varsta de 76 de ani, a anunțat, duminica, scriitorul Daniel Cristea-Enache. „O veste care indoliaza cultura romana: a murit marele critic și istoric literar Alex Ștefanescu. Dumnezeu sa-l odihneasca”, a scris Daniel Cristea-Enache pe pagina de…

Conu’ Titu, ideologul idealist care a pus bazele culturii romane

06:45, 21.02.2024 - Nascut intr-o zi de 15 februarie (1840) in Șcheii Brașovului, ori in Craiova - lumea literara nu s-a pus inca de acord asupra acestui aspect -, Titu Maiorescu e considerat primul legislator intelectual al criticii noastre literare și unul dintre principal


Ce parere ai despre aceasta stire?