Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FMI vorbește despre reintroducerea impozitului progresiv!

Publicat:

Noua taxa pe cifra de afaceri nu este in linie cu bunele practici si ar trebui sa fie reconsiderata si este nevoie de noi reforme ale taxelor, care sa includa eficientizarea TVA si a impozitelor pe veniturile personale, pentru a pentru a pune deficitul fiscal pe o traiectorie sustenabila pe termen mediu, arata, vineri, care a publicat concluziile in urma consultarilor cu Romania din aceasta toamna, transmite Agerpres. „Recent adoptatul pachet fiscal ofera o imbunatatire binevenita a politicii fiscale si ar trebui sa ajute la reducerea deficitului fiscal in 2024; insa…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

FMI revizuiește prognozele pentru Romania. Economia nu mai duduie

17:36, 16.04.2024 - Conform noilor prognoze ale FMI, dupa un avans de 2,1% anul trecut, economia va creste la 2,8% anul acesta, urmand sa accelereze pana la 3,6% in 2025. In octombrie, FMI estima un avans de 3,8% al PIB-ului Romaniei in 2024.In ceea ce priveste inflatia, FMI prognozeaza ca Romania va inregistra in acest…

Donatorii de sange pot beneficia de impozite mai mici pe cladiri

22:51, 02.04.2024 - Consiliile locale pot acorda reduceri procentuale ale impozitului pe cladiri pentru persoanele fizice care au in proprietate o cladire situata in Romania si care fac dovada a cel putin trei donari de sange in cursul unui an calendaristic, se arata in legea promulgata, marti, de presedintele Klaus Iohannis.…

Record incredibil: Cheltuielile cu salariile bugetarilor din Romania sunt cele mai mari din UE

20:10, 01.04.2024 - Ecuatia bugetara cu 1,3 mil. de necunoscute: Romania, ca pondere in buget, are a patra cea mai mare cheltuiala cu bugetarii din UE dupa paradisuri fiscale precum Cipru, Malta sau Irlanda. Cheltuiala cu salariile bugetarilor a crescut de 10 ori in ultimii 20 de ani, anunța Ziarul Financiar. Romania,…

2025, anul apocalipsei fiscale. Ce taxe vor exploda dupa alegeri, cand statul va ramane fara bani in visterie

15:20, 16.03.2024 - Totul in condițiile in care și clubul țarilor bogate recomanda in cel mai recent raport o serie de masuri ce ar trebui implementate precum cota unica de TVA, impozitarea progresiva a salariilor și eliminarea facilitaților. Mai mult, aceștia recomanda și creșterea contribuțiilor la pilonul doi de pensii.In…

DECIZIE – Anumite categorii de persoane vor putea beneficia de reducerea impozitelor pe cladiri și terenuri

17:20, 06.03.2024 - Camera Deputaților a dat unda verde unui proiect de lege prin care cei care doneaza sange de minim trei ori pe an vor putea beneficia de anumite facilitați fiscale. Potrivit proiectului adoptat in 5 martie, „in scopul creșterii numarului de donatori de sange și componente sanguine din Romania, dorim…

Bolos, replica pentru Drula: Ii reamintesc ca acest deficit bugetar a fost dus pentru finantarea investitiilor. Am schimbat paradigma pe care am mostenit-o, prin care deficitul bugetar finanta consumul

19:55, 04.03.2024 - „De la preluarea mandatului traim un paradox. Nimeni nu vrea sa creasca impozitele si taxele, nimeni nu vrea taiere de cheltuieli, dar atunci ramane o singura varianta – ne imprumutam. Va reamintesc ca, la preluarea mandatului, am mostenit un program de convergenta pe care l-am primit de la cei care…

Anunț decisiv despre economia Romaniei. A fost confirmat ratingul de țara: care sunt perspectivele

08:56, 02.03.2024 -  "Ratingul 'BBB minus' atribuit Romaniei este sustinut de calitatea de tara membra UE si intrarile de capital asociate care sustin convergenta veniturilor, finantele externe si stabilitatea macroeconomica. PIB-ul per capita si indicatorii de dezvoltare umana sunt peste cele ale altor tari din categoria…

Cat timp ne va lua sa scapam de deficit

20:10, 20.02.2024 - Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a tras un semnal de alarma asupra dificultaților pe care le intampina Romania in fața cerințelor dure impuse de noile reguli fiscale ale Uniunii Europene. Potrivit declarațiilor sale, un regim de reduceri bugetare anuale de 0,5% din PIB, conform noilor directive,…


Ce parere ai despre aceasta stire?