Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Filioara – ”Iubește-ți patria, copile!”

Publicat:

Zeci de elevi ai școlii din Filioara Agapiei s-au adunat vineri, 27 noiembrie, la biserica satului, unde i-a așteptat cu brațele deschise. Adunarea s-a facut pentru a intampina Ziua Naționala a Romaniei cu poezii și cantece, in semn de respect pentru neam și țara. Copii de gradinița, elevi de generala, invațatori, profesori și parinți au ascultat cu emoție poeziile și cantecele interpretate de copii. Versurile lui Eminescu și Grigore Vieru, cantari despre dragostea de neam și țara au inundat sfantul lacaș de la Filioara, spre bucuria preotului paroh Dumitru Irina. Rostite…

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mihai Margineanu, mesaj din Vama Veche pentru parinții din Romania: „Bai, voi știți ce fac copiii voștri aici?”. Artistul s-a casatorit, acum 16 ani, chiar pe plaja din Vama

12:20, 04.05.2024 - „Vamaiotul” Mihai Margineanu (54 de ani) a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj in care s-a declarat oropilat de ce a vazut la Vama Veche. Artistul a venit la mare pentru copiii sai adolescenți, care și-au dorit sa-și petreaca pe litoral mini-vacanța de 1 mai, și și-a luat și „o cantare”, ca sa…

Aniversari romanesti. Regele Carol I – 185 ani de la nastere (I): Ionel I.C. Bratianu: intemeetor al Romaniei moderne, un adevarat Suveran constitutional fiindca era totdeodata si liberal si conservator

14:45, 23.04.2024 - Pomenirea, la date aniversare cel putin, si mai rotunde, a conducatorilor si personalitatilor Statului Roman ce dateaza din secolul al XIV lea, o data cu coagularea formatiunilor romanilor in Tara Romaneasca, in 1330, si Moldova, in 1359 ndash; voievozi domnitori, regi, presedinti, eroi luptatori militanti…

Cum se facea școala acum doua secole. Rolul scaunului cu nisip din fața bancii: „Indrepteaza, primare!”

18:10, 06.04.2024 - Intr-o analiza a inceputurilor școlii romanești de stat, publicata in anul 1928 in revista „Viața Romaneasca”, pedagogul Ștefan Barsanescu prezenta procesul de formare a primelor generații de elevi pe actualul teritoriu al Romaniei.Studiul este dedicat primei școli primare romanești de stat din Moldova,…

106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania (27 martie 1918)

11:20, 27.03.2024 - Unirea Basarabiei cu Romania a avut loc la 9 aprilie 1918 (27 martie pe stil vechi) si a fost in fapt reunificarea vechii provincii romanesti Basarabia, rupta de Moldova si alipita de Rusia in 1812. Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Romania pentru a forma Romania Mare. Efectele Unirii…

Orban a calificat lumea occidentala drept o sursa de incultura și distrugere  

13:00, 16.03.2024 - Premierul ungar Viktor Orban a cerut ajutor pentru a "ocupa Bruxelles-ul" la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc in aceasta vara. Despre aceasta relateaza RBC-Ucraina cu referire la AP. Premierul ungar a ținut un discurs cu ocazia aniversarii revoluției maghiare din 1848 impotriva…

Anca Alexandrescu, reacție in scandalul Lasconi-USR: „Am impresia ca ne trimite cumva dupa fenta. Sa vina sa spuna care sunt punctajele”

07:16, 05.03.2024 - Anca Alexandrescu, cunoscuta pentru abilitatea sa de a dezvalui jocurile din culisele politice, a comentat aceasta declarație a primariței din Campulung intr-o intervenție la Realitatea Plus.Realizatoarea emisiunii „Culisele Statului Paralel” a analizat cu perspicacitate aceasta mișcare politica neașteptata…

Scandal la Zalau: statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajata?

21:30, 01.03.2024 - In orașul Zalau, un proiect de amploare a declanșat un adevarat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie dedicata lui Mihai Viteazul, un proiect evaluat la aproximativ un milion de euro. Viceprimarul Teodor Balajel a facut cunoscut ca statuia are deja autorizație de construcție…

Cantemir, domnitorul cu sange de tatar de pe tronul Moldovei

08:46, 19.02.2024 - Poate vi se pare uluitor, dar Dimitrie Cantemir, poate cel mai invațat domn din istoria Principatelor Romane (și ma refer aici la Moldova și Țara Romaneasca), are, fara dubii, obarșii tatarești. Numele insuși depune marturie in acest sens. Sa-l forfecam!


Ce parere ai despre aceasta stire?