Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Experimente pe bolnavii din România. Medicamente neautorizate, introduse în programele naționale

Publicat:

Posibilitatea ca Agenția Naționala a Medicamentului sa introduca in programele naționale medicamente neautorizate se regasește intr-un proiect de modificare a Legii 95/2006, elaborat de Ministerul Sanatații. Este vorba despre medicamente furnizate de , pe care ministerul le-a tot aprobat prin ordine, pentru tratarea tuberculozei. Organizația ofera ajutoare in medicamente celor mai sarace țari […] The post Experimente pe bolnavii din Romania. Medicamente neautorizate, introduse in programele naționale first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dezastru in Ministerul Sanatații, conform unui raport. Medicamente de milioane de lei, achiziționate doar pe hartie

10:35, 02.05.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, vine cu declarații in acest sens.„Eu cred in continuare ca sustenabilitatea sistemului de sanatate, din Romania, poate fi asigurata prin dezvoltarea unor servicii ambulatorii care sa poata sa ofere oamenilor acces inclusiv in perioadele astea sau in weekend sau…

Se propune ca persoanele neasigurate sa ­beneficieze de servicii medicale, in ­cadrul unui pachet minimal

01:01, 24.04.2024 - Persoanele care nu fac dovada calitatii de asigurat beneficiaza de servicii medicale, in cadrul unui pachet minimal de servicii medicale, de prescrierea si eliberarea medicamentelor contraceptive hormonale, precum si de alocatia de hrana, prevede un proiect de OUG pentru modificarea si completarea Legii…

Fenomenul bolnavilor de cancer forțați sa dea statul roman in judecata pentru dreptul la viața. Reprezentant al pacienților: „Lupta mai mult cu sistemul decat cu boala”

07:05, 10.04.2024 - Sute de romani diagnosticați cu diverse forme de cancer reușesc sa-și asigure banii pentru tratamentele infernal de scumpe doar dupa ce inving statul in instanța. Statistica arata ca, in fiecare an, in Romania se inregistreaza peste 20.000 de decese evitabile din patologia oncologica, cu peste 45% mai…

Cine are noroc, are! Sporurile bugetarilor ar putea fi introduse in salariul de baza

22:15, 08.04.2024 - Vin vești bune pentru bugetarii din Romania, dupa ce un proiect de lege a fost aprobat tacit in Senatul Romaniei! Acesta dorește introducerea sporurilor in salariul de baza. Așadar, vești bune pentru bugetarii din Romania, care și-ar putea regasi sporurile in salariul de baza! In acest sens, Senatul…

Modificari la Legea apararii nationale: Posibilitatea militarizarii fortelor din cadrul MAI

00:20, 03.04.2024 - Ministerul Apararii Nationale (MApN) a pus in dezbatere publica un proiect de act normativ privind Legea apararii nationale a Romaniei care prevede posibilitatea militarizarii, in anumite conditii, a fortelor de protectie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Agerpres. De asemenea, legea…

Super-salarii la super-agenția inființata de Guvern

20:30, 06.03.2024 - Salarizarea in Agentia pentru Monitorizarea si Evaluarea Performantelor Intreprinderilor Publice (AMEPIP) se face in linie cu salarizarea la nivelul administratiei centrale, plus 50% pe care il primeste orice functionar care lucreaza pe fonduri europene, a afirmat, miercuri, presedintele institutiei,…

Orașul oamenilor parasiți – peste 110.000 de pacienți uitați de autoritați așteapta sa le fie salvata viața

16:46, 04.03.2024 - Peste 110.000 de oameni, mai mult decat echivalentul populației orașului Buzau, majoritatea cu boli grave, așteapta de mai bine de un an sa primeasca medicamentul de care au nevoie. Datele arata ca timpul de așteptare este de peste 900 de zile. Acești oameni sunt vazuți doar ca niște statistici, deși…

UE introduce o lista de medicamente „critice” care sa nu lipseasca din niciun stat membru

00:16, 27.02.2024 - Uniunea Europeana introduce o lista de medicamente „critice”, alcatuita din medicamentele considerate ca fiind cele mai importante pentru sistemele de sanatate, și care ar trebui sa fie intotdeauna disponibile in statele membre, a anunțat Ferreira Joao Francisco, expert in discontinuitați in cadrul…


Ce parere ai despre aceasta stire?