Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Energia hidro asigură aproape jumătate din totalul producţiei de electricitate din România

Publicat:

Astfel, energia hidro aconta la ora 10:14 un procent de 50,09% din electricitatea realizata in tara, respectiv 3.429 MW. Pe pozitia a doua se afla carbunele, cu 1.809 MW (26,42%), in vreme ce nuclear se realiza doar  688 MW, respectiv 10,05% deoarece la Cernavoda functioneaza acum un singur reactor din cele doua, celalalt fiind oprit pentru lucrari de mentenanta. Pe locul al patrulea se aflau panourile fotovoltaice (542 MW  - 7,92%), pe hidrocarburi (gaze si pacura) se realiza un procent 5,13% din productia nationala (351 MW), iar biomasa aconta 0,64% (44 MW). Fermele eoliene nu numai…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

IFC ofera finanțare pentru un parc eolian, intr-un proiect de referința pentru stimularea producției de energie curata in Romania

17:55, 14.06.2024 - IFC ofera un imprumut pe termen lung pentru parcul eolian Vifor de 461 de megawați. IFC furnizeaza finanțarea pe termen lung a datoriei pentru centrala eoliana Vifor de 461 de megawați (MW), pentru a stimula furnizarea de energie regenerabila la prețuri competitive in Romania. Proiectul va juca un rol…

Prosumatorii care iși pun foltovoltaice pe case vor avea putere cat trei reactoare și jumatate de la Cernavoda

12:05, 12.06.2024 - Creșterea autoproducției de energie electrica este unul dintre obiectivele energetice ale Romaniei, arata datele din ultimul draft al strategiei energetice, obținut și analizat de catre HotNews.ro. Potrivit acestuia, Romania iși va stabili o ținta de 2.500 MW capacitate totala instalata a prosumatorilor…

Canicula a pus la pamant și fotovoltaicele. Duduie importurile de energie

18:31, 10.06.2024 - Temperaturile de peste 30 de grade Celsius au taiat semnificativ din producția de energie din panouri fotovoltaice, astfel ca aceasta a ajuns la o medie, ziua, de circa 550 MWh, din peste 1.600 MW putere instalata. Pentru ca vantul mai bate doar accidental, iar un reactor de la Cernavoda a fost tras…

Romania, in pericol de blackout. Autoritațile sunt in campanie electorala

18:36, 22.05.2024 - Deficitul din sistemul energetic național se agraveaza pe zi ce trece. Ieșirea unitații 1 de la Cernavoda, care a lasat sistemul fara un aport de 700 de MW, coroborata cu o producție constant scazuta a eolienelor, a transformat Romania intr-un importator net, cu recorduri absolute in domeniu. Mai mult,…

Nuclearelectrica da Fiscul in judecata! Miza – 18 milioane de lei

06:45, 17.05.2024 - Compania de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare Cernavoda, a dat in judecata Fiscul, contestand o impunere suplimentara de peste 18 milioane lei la suprataxa datorata de producatorii de energie electrica. Speța este similara cu cea a Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie…

Vestea momentului de la Hidroelectrica. Ce preț va avea energia electrica

20:10, 02.04.2024 - Vești bune pentru romani! Hidroelectrica, cel mai ieftin furnizor de energie electrica din Romania, a actualizat oferta pentru clienții casnici. Ce preț va avea energia electrica? Romanii pot rasufla ușurați! Hidroelectrica și-a actualizat noile prețuri la energia electrica La inceputul lunii aprilie,…

Scadere record a producției de energie la CEO

05:10, 02.04.2024 - Scadere record a cererii de energie pe baza de carbune in ultimele zile. Creșterea temperaturilor și reducerea numarului de mari consumatori a facut ca la finalul lunii martie, inceputul lunii aprilie consumul de energie electrica la nivel național sa inregistreze o scadere semnificativa. S-a ajuns…

Situație inedita: energia este gratis astazi, pe bursa, cateva ore. Chiar mai mult: producatorii platesc sa le fie preluata energia

10:35, 31.03.2024 - Piața de energie din Romania se confrunta astazi cu o situație extrem de rara pana acum, și anume prețuri negative in anumite intervale orare pe piața bursiera spot. Mai exact, producatorii de energie platesc ca sa fie preluata energia pe care o generaza, adica invers fața de cum este normal.


Ce parere ai despre aceasta stire?