Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Economiști: Avem un buget public n dezechilibru. Cum poate fi el corectat? Cel mai simplu, prin mărirea taxării!/ O eventuală naționalizare a Pilonul II de pensii ar nsemna ca Statul să intre n dreptul de proprietate

Publicat:

​”Riscurile interne țin de majorarile taxelor indirecte. Avem un buget public in dezechilibru.  Cum poate fi el corectat? Cea mai simpla modalitate este prin marirea taxarii! Unde anume ar putea fi marita taxarea și sa ai și beneficii cat mai rapid? Pe munca, pe salarii sau prin taxe indirecte. Se discuta acum de sistemul de Pilon II de pensii, probabil acesta va fi primul pas, insa probabil nu va ajunge si atunci vor urma taxe. Cel mai usor de impus sunt taxele pe venituri sau taxe indirecte", sustine , presedinte CFA si vicepresedinte al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Creșterea exploziva a fondurilor de pensii private in Romania: Pilonul III devine un refugiu atractiv

06:40, 27.05.2024 - Intr-un climat economic caracterizat de incertitudini și fluctuații, romanii par sa iși fi gasit un refugiu sigur in fondurile de pensii private. La finalul lunii aprilie 2024, activele fondurilor de pensii facultative din Romania au atins valoarea impresionanta de 5,05 miliarde de lei, marcand o creștere…

Ciolacu: „Sustenabilitatea pentru Romania impune pensii private”

07:41, 15.05.2024 - Premierul a facut anunțul. Marcel Ciolacu a declarat marți, la Digi24 , ca orice premier s-ar bucura sa aiba in plus veniturile care se duc spre Pilonul 2 de pensii, de 18-19 miliarde lei, insa dupa o discuție cu reprezentanți ai BNR și Bancii Mondiale a concluzionat ca sustenabilitatea pe termen lung…

Premierul Ciolacu critica statul: Nimeni nu vine sa faca investitii daca tu, statul roman, nu investesti in infrastructura

20:25, 10.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu anunta, in primul sau discurs la o adunare politica in aceasta campanie electorala, ca in primele patru luni ale anului in Romania s-au facut ”investitii si plati” in valoare de 41 de miliarde de lei, echivalentul intregului buget de investitii al tarii din urma cu cativa ani.…

De ce importa Romania forta de munca? Scoala formeaza specialisti in domenii fara cautare, iar pe altii ii alunga statul. Cum e fentat bugetul public

09:56, 08.05.2024 - Economistii au identificat cauzele pentru care Romania traverseaza o criza a fortei de munca. Statul nu formeaza specialisti in domenii actuale si relevante, iar oamenii, din cauza fiscalitatii ridicate pe salariu, cauta solutii prin care sa contribuie mai putin la bugetul public. Aproape o treime dintre…

Economia subterana in Romania: Statul pierde anual aproximativ 80 de miliarde de lei in colectarea taxelor / Ce bani ar veni la buget prin plați digitale - Studiu

16:10, 27.03.2024 - Romania pierde aproximativ 80 de miliarde de lei anual in colectarea taxelor prin economia subterana, caracterizata in special de munca nedeclarata, potrivit unui studiu realizat de Visa și compania de consultanța Kearney. „O creștere de 5% in plațile digitale timp de cinci ani consecutivi ar aduce…

Riscuri la orizont pentru urmatorii 10 ani

15:55, 27.03.2024 - Riscurile geopolitice raman pe primul plan in randul riscurilor care pot afecta Romania pe un orizont de 10 ani, in special dezinformarea, conflictele armate intre state precum si atacurile cibernetice, considera analistii Asociatiei CFA Romania. „Ulterior socului fiscal din ianuarie, care a redus increderea…

Riscurile aflate la orizont pentru Romania

15:35, 27.03.2024 - Riscurile geopolitice raman pe primul plan in randul riscurilor care pot afecta Romania pe un orizont de 10 ani, in special dezinformarea, conflictele armate intre state precum si atacurile cibernetice, considera analistii Asociatiei CFA Romania. „Ulterior socului fiscal din ianuarie, care a redus increderea…

Adrian Codirlașu, vicepreședinte al Asociației CFA Romania: Pentru urmatorii ani, cele mai mari riscuri sunt dezinformarea, conflictele armate și atacurile cibernetice

09:01, 27.03.2024 - In exercițiul din luna februarie CFA Romania, asociație care reunește economiști de top, a continuat sondajul privind riscurile care pot afecta Romania, insa de data aceasta orizontul a fost de 10 ani. Principalele riscuri anticipate pentru urmatorii 10 ani provin tot din afara economiei și anume riscul…


Ce parere ai despre aceasta stire?