Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce importă România forţă de muncă? Şcoala formează specialişti în domenii fără căutare, iar pe alţii îi alungă statul. Cum e fentat bugetul public

Publicat:
De ce importă România forţă de muncă? Şcoala formează specialişti în domenii fără căutare, iar pe alţii îi alungă statul. Cum e fentat bugetul public

Economistii au identificat cauzele pentru care Romania traverseaza o criza a fortei de munca. Statul nu formeaza specialisti in domenii actuale si relevante, iar oamenii, din cauza fiscalitatii ridicate pe salariu, cauta solutii prin care sa contribuie mai putin la bugetul public. Aproape o treime dintre romanii apti de munca nu lucreaza, conform […] The post De ce importa Romania forta de munca? Scoala formeaza specialisti in domenii fara cautare, iar pe altii ii alunga statul. Cum e fentat bugetul public first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol si foto: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Paradox: forța de munca mai scumpa, productivitate mai mica

14:05, 29.05.2024 - Un paradox economic al Romaniei este acela ca, in timp ce costurile cu forța de munca se maresc, productivitatea scade, semnaleaza un articol publicat pe site-ul termene.ro. Costul mediu al forței de munca din Romania a fost 11 euro pe luna in anul 2023. Acest cost a fost in creștere cu 16,1 la suta,…

Statul roman a incasat la buget din creșterea prețului la energie 67,7 miliarde de lei, dublu fața de cat a platit pentru compensarea facturilor

10:35, 20.05.2024 - Bugetul de stat a caștigat 67,7 miliarde de lei in perioada 2002-2003 din creșterea prețului la energie, in timp ce suma decontata catre furnizori in baza mecanismului de plafonare/compensare a facturilor a fost de 25 miliarde de euro, conform estimarilor Asociația Furnizorilor de Energie din Romania…

Medicina longevitații. Specialiști din Romania și din afara țarii, in lupta cu procesul de imbatranire

12:35, 15.05.2024 - Școala de Medicina Yong Loo Lin, din cadrul Universitații Naționale din Singapore, a fost organizatoarea unui eveniment de pionierat, care s-a  concentrat pe rolul critic al suplimentelor alimentare ca intervenție geroprotectiva. Singapore a devenit astfel noul membru al unui club select – cel al zonelor…

Schimbarea radicala se face cu bani europeni

11:55, 09.04.2024 - Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Simona Bucura – Oprescu, afirma ca mestesugurile si producatorii romani trebuie sustinuti in mod concret, cu finantari pentru atragerea si formarea fortei de munca, dar si pentru a le asigura prezenta la targurile internationale. Conform unei postari pe pagina…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

09:05, 05.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

BISTRITEANUL.ro implinește azi 16 ani! Mulțumim tuturor pentru ca suntem inca impreuna, inca uniți. Inca o forța care nu poate fi ignorata!

15:20, 31.03.2024 - Dragii noștri cititori, se implinesc 16 ani de cand Bistriteanul.ro va livreaza știri, zi de zi! 16 ani de cand luptam de partea voastra… Și nu de puține ori am reușit sa schimbam lucrurile cu cuvintele, cu verbul acid sau ironic. Și inca reușim alaturi de voi sa schimbam lumea in care traim cu una…

Romania și Bulgaria, paradisul angajatorilor. Avem cele mai mici costuri cu forța de munca din UE

16:21, 27.03.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forta de munca in industrie erau de 32,2 euro in UE Sursa articolului: Romania și Bulgaria, paradisul angajatorilor. Avem cele mai mici costuri cu forța de munca din UE Credit autor: Realitatea De Mures. Source

O noua capcana in legea pensiilor. Sute de mii de romani ar putea fi afectați

08:10, 20.03.2024 - Prin noua interpretare a pensiei de invaliditate, se considera ca persoanele a caror capacitate de munca nu a fost integral afectata pot presta o serie de activitați.Teoretic, circa 350.000 de romani care se afla in situația de a nu le fi afectata integral capacitatea de munca ar putea avea probleme…


Ce parere ai despre aceasta stire?