Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

E sezonul intoxicaţiilor cu ciuperci otrăvitoare. Vezi cum le deosebeşti exact pe cele comestibile. EXPLICAŢII pentru fiecare specie

Publicat:

Numarul foarte mare de persoane intoxicate cu ciuperci, indeosebi copii, a pus serios pe ganduri lumea medicala. Specialistii sunt de parere ca ciupercile de padure au suferit modificari radicale, cele comestibile fiind din ce in ce mai greu de separat de cele otravitoare.   exista aproximativ 50 de specii de ciuperci otravitoare (din cele peste 4000 de specii de ciuperci cunoscute), iar numarul acestora creste de la an la an datorita mutatiilor genetice, fenomen foarte derutant chiar pentru cunoscatori.   Simptomele intoxicatiei cu ciuperci   Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tratamentul care ar putea salva milioane de vieți: Specialiștii sunt aproape sa gaseasca vindecarea unei boli care ucide un numar alarmat de oameni

18:35, 26.05.2024 - O recenta descoperire ar putea ajuta la gasirea unui tratament pentru cea mai grava forma de leishmanioza.Leishmanioza este o boala tropicala care afecteaza un numar din ce in ce mai mare de persoane din intreaga lume. In fiecare an, sunt raportate intre 700.

20-24 mai: „Saptamana prevenirii criminalitații” organizata de IPJ Alba. Activitați de informare pentru elevii din județ

15:55, 20.05.2024 - 20-24 mai: „Saptamana prevenirii criminalitații” organizata de IPJ Alba. Activitați de informare pentru elevii din județ 20-24 mai: „Saptamana prevenirii criminalitații” organizata de IPJ Alba. Activitați de informare pentru elevii din județ „Saptamana prevenirii criminalitații” se desfașuara in perioada…

Producatorii vor fi obligati sa semnaleze vizibil pe ambalaj, in cazul in care au redus gramajul unui produs

13:05, 09.05.2024 - Producatorii vor fi obligati sa semnaleze vizibil pe ambalaj, in cazul in care au redus gramajul unui produs Producatorii vor fi obligati sa semnaleze vizibil pe ambalaj, in cazul in care au redus gramajul unui produs. Premierul Marcel Ciolacu anunta ca urmeaza sa fie elaborata o reglementare in acest…

Simptomele hemofiliei, o boala rara a sangelui care se transmite ereditar. Tratamentul prescris

11:46, 19.04.2024 - Hemofilia, o boala ereditara, din pacate, nevindecabila, are impact uriaș și asupra copiilor. La Buzau, dintre cei 17 pacienți care primesc tratament pentru aceasta maladie, 12 sunt copii. In Romania, sunt inregistrate peste 2.000 de persoane diagnosticate cu hemofilie și boala von Willebrand.

Furtul de identitate in online poate fi anchetat penal. Pozele de pe Instagram ale unei tinere din Alba, folosite fara voia ei

10:05, 18.04.2024 - Furtul de identitate in online poate fi anchetat penal. Pozele de pe Instagram ale unei tinere din Alba, folosite fara voia ei Furtul de identitate, in mediul online, poate fi infracțiune penala și se poate lasa chiar o pedeapsa. Fapta intra la fals informatic, iar daca autorii sunt gasiți pot fi trași…

Specialiștii ANM au emis o prognoza care ne da fiori: sunt vizate zone extinse din toata țara

07:45, 12.04.2024 - Prognoza de specialitate emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru perioada 12 - 18 aprilie 2024 arata faptul seceta pedologica moderata si puternica se mentine in aceasta perioada in cultura graului de toamna pe suprafete extinse din Moldova, Dobrogea, Oltenia si Muntenia, informeaza…

Actualitate medicala/ EMA avizeaza prima monoterapie orala pentru hemoglobinuria paroxistica nocturna

01:00, 28.03.2024 - Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat acordarea unei autorizatii europene de introducere pe piata pentru Fabhalta, prima monoterapie orala pentru pacientii adulti cu hemoglobinurie paroxistica nocturna (HPN) care sufera de anemie hemolitica, o boala genetica rara a sangelui care distruge…

Scenariu de coșmar. O noua taxa ar putea majora cu cel puțin 20% facturile de gaze ale populației

12:30, 21.03.2024 - Daca taxa de carbon va fi impusa, atunci facturile la gaze s-ar scumpi cu cel puțin 20%. Directiva va fi implementata don anul 2027.Specialiștii spun ca toți consumatorii casnici de gaze naturale ar urma sa plateasca taxa estimata la 6 bani/kWh, conform nivelurilor de preț actuale.Mai precis, la prețul…


Ce parere ai despre aceasta stire?