Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DESERT DE SEZON: Eclere cu visine

Publicat:

Eclere cu visine

cu visine

Coji:

200 ml apa

2 oua

5 linguri ulei

150 g faina

Crema:

500 ml lapte

3 linguri amidon

2 oua

200 g visine

100 g zahar

3 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare Eclere cu visine

Apa si uleiul se pun pe foc. Cand da primul clocot se adauga toata faina deodata si se mesteca rapid pana se omogenizeaza. Aluatul rezultat trebuie sa se desprinda de pe peretii cratitei. Se lasa la racit, apoi se adauga treptat cate un ou. Cu un pos se formeaza batoane…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Rețete de prajituri marmorate

09:05, 15.04.2024 - Prajitura marmorata este, de regula, aluatul pufos, fraged, in care adaugi diferite ingrediente și arome care sa se imbine perfect in straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iata și cateva rețete de prajituri marmorate.De regula, daca adaugi cacao sau creme de prajituri, sau așezi prajitura…

Prajitura de post cu crema de zahar ars. Desert delicios, simplu și rapid

00:05, 04.04.2024 - Vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu știi ce sa faci in perioada de post? Noi iți prezentam o rețeta delicioasa, simpla și rapida de prajitura cu crema de zahar ars. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.

Ghisman. Rețeta de placinta dobrogeana cu iaurt. Desert foarte popular, care se prepara din ingrediente simple

18:30, 02.04.2024 - Se spune ca acest desert se prepara in ritul paparudelor, divinitați invocate pentru a aduce ploaia. La origini, rețeta se prepara cu corasla, primul lapte de vaca, muls imediat dupa fatare. Aceste este un lapte foarte gras, care prin fierbere se coaguleaza in mici bulgarași. Dar cum corasla nu este…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețeta mucenici moldovenești insiropați

09:20, 07.03.2024 - Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țarii pregatesc rețete de mucenici. Mai jos iți spunem care sunt cele mai bune rețete pentru mucenici moldovenești insiropați.Mucenici pufoși, mucenici fierți in zeama sau…

Rețeta de prajitura cu mure și lamai. Un desert delicios și sanatos, de sezon

09:30, 29.02.2024 - Daca ai ramas in pana de idei și nu știi ce sa mai gatești pentru aceasta perioada din an, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și iți prezentam cea mai simpla rețeta pentru prajitura cu mure și lamai. Este un desert delicios și sanatos, de sezon. Iata de ce ingrediente ai nevoie…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Tarta cu lamaie si bezea

00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…


Ce parere ai despre aceasta stire?