Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Desenele animate şi cărţile cu poveşti pot face rău copiilor

Publicat:

Psihologii de la Universitatea din Toronto spun ca desenele si cartile cu animale care vorbesc asemeni unor oameni, cum este de exemplu celebrul , ii determina pe copii sa invete lucruri gresite. Astfel, cei mici vor crede ca toate animalele vorbesc si nu vor asimila informatii corecte.

Cercetatorii canadieni au facut un studiu pe mai multi copii cu varsta intre 3 si 5 ani. Unor copii li s-au citit povesti despre animale care vorbeau, iar altora carti cu informatii factuale.

La final, cei din al doilea grup aveau informatii mai corecte despre lumea animalelor, precizeaza…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Japonezii au creat primul ȘOARCE cu 2 tați. Viitorul copiilor creați doar de tați pare tot mai aproape

23:51, 27.03.2024 - „In ceea ce privește tehnologia, va fi posibil [la oameni] chiar și in 10 ani.” a precizat coordonatul KATSUHIKO HAYASHI.Cercetatorii de la Universitatea Osaka din Japonia au anunțat ca au reușit sa creeze pui de șoarece din ADN-ul a doi tați și nu numai ca acești pui au supraviețuit pana la varsta…

Boala misterioasa fara leac care te face captiv in propriul tau corp. Aproape toți cei afectați sunt urmașii aceleiași persoane

07:05, 22.03.2024 - Neuroferitinopatia este o boala rara a creierului care ii face pe pacienți sa devina captivi in propriul lor corp și pare sa afecteze, in mare parte, doar urmașii unei singure familii, scrie BBC. Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge testeaza acum daca un medicament care exista deja pe piața…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Un studiu amplu a analizat desenele facute de copii și adulți atunci cand rezolva probleme matematice simple, iar rezultatele sunt uimitoare

04:30, 11.03.2024 - O echipa de la Universitatea din Geneva (UNIGE), in colaborare cu Universitatea CY Cergy Paris (CYU) și Universitatea din Burgundia (uB), a analizat desenele facute de copii și adulți atunci cand rezolva probleme simple. Oamenii de știința au constatat ca, indiferent de varsta participanților, cele…

Analist al serviciilor americane de informatii militare arestat pentru spionaj in SUA

02:05, 08.03.2024 - Un analist din cadrul serviciilor americane de informatii militare a fost arestat pentru ca a trimis informatii clasificate unui complice afirmand ca locuieste in Hong Kong, a comunicat Departamentul de Justitie (DoJ) al Statelor Unite

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?