Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire remarcabilă făcută de cercetători: Celulele stem din placentă ajută inima mamei să se recupereze după un atac de cord

Publicat:

Descoperirile recente subliniaza faptul ca celulele stem sunt extrem de valoroase și pot aduce beneficii atat copilului, cat și intregii familii, inclusiv mamei, inca din timpul sarcinii, ele reușind sa ajute inima mamei sa se recupereze dupa un atac de cord, scrie Mediafax.

Cercetatorii de la of Medicine au realizat descoperiri remarcabile legate de beneficiile terapeutice ale celulelor stem fetale asupra inimii materne. Aceste celule stem speciale, izolate cu ușurința din placenta, demonstreaza proprietați uimitoare, cum ar fi migrarea catre inima mamei și inlocuirea celulelor

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Arheologii au facut o descoperire interesanta in casa primului președinte al SUA

03:05, 27.04.2024 - Cercetatorii au gasit doua vase cu cireșe sub podeaua de la Mount Vernon, casa primului președinte american George Washington din Virginia. Fructele au fost culese de sclavii primului președinte american. Descoperirile dateaza din secolul al XVIII-lea. Experții speculeaza ca cireșele au fost planificate…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Descoperire de excepție in inima Caii Lactee facuta de Telescopul Gaia

18:10, 24.03.2024 - Telescopul spatial Gaia, care are drept misiune cartografierea Caii Lactee, a identificat doua grupe de stele primitive in inima galaxiei noastre, care s-ar afla la originea formarii sale in urma cu peste 12 miliarde de ani, potrivit unui studiu publicat joi, informeaza AFP preluat de agerpres. Acesti…

Care sunt beneficiile mancatului incet

09:10, 23.03.2024 - Viteza cu care mananci iți poate afecta digestia, dar și stilul de viața, deoarece mancatul pe fuga poate duce la apariția mai multor afecțiuni medicale. Iata de ce este bine sa mancanci incet, lent și sa nu te grabești la masa. Care sunt beneficiile mancatului incet.Mancatul conștient, incet, fara…

O noua descoperire ar putea rezolva toate problemele mașinilor electrice, legate de baterie

03:35, 07.03.2024 - Cercetatorii au dezvoltat o baterie litiu-ion rezistenta la frig, care poate funcționa la temperaturi de pana la minus 80 de grade. Aceasta noua tehnologie ar putea elimina o bariera semnificativa in calea adoptarii pe scara larga a vehiculelor electrice și ar putea aduce beneficii pentru stocarea energiei.…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

00:05, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…

Au aparut rezultate promitatoare privind tratarea bolii Charcot

00:10, 02.02.2024 - Un studiu american efectuat pe soareci a dezvaluit un nou tratament promitator pentru boala Charcot, o afectiune fatala, care nu are in prezent un tratament eficient cunoscut, a transmis recent AFP, potrivit Agerpres. Boala Charcot, cunoscuta si sub numele de scleroza laterala amiotrofica (SLA), afecteaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?