Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire istorică. Distanţele din Univers vor putea fi calculate cu o eroare de cel mult 1 %

Publicat:

Astronomii au reusit sa masoare distantele dintre galaxiile din Univers gratie unui nou model de calcul ce include un grad de eroare de doar 1%, informeaza mediafax.ro citand bbc.co.uk.

Noul standard de masurare, extrem de precis, a permis calcularea distantei pana la o anumita parte a Universului, aflata la o distanta de 6 miliarde de ani-lumina de Terra si reprezinta un element cheie pentru cartografierea intregului Univers si pentru determinarea naturii energiei intunecate.

Noul standard a fost conceput de cercetatorii de la Baryon Oscillation Spectroscopic Survey (BOSS) cu…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Iohannis: In Europa Centrala si de Est, Romania reprezinta un exemplu in multe domenii

09:20, 09.05.2024 - In Europa Centrala si de Est, Romania reprezinta un exemplu in multe domenii - de la apararea Flancului Estic al NATO, la consolidarea democratiei, a drepturilor omului si a statului de drept, a afirmat, miercuri seara, la Washington D.C., presedintele Klaus Iohannis, la primirea premiului Distinguished…

Science Report: Elicopterul Ingenuity mai are cateva secrete, dar nu le vom afla decat daca mergem pe Marte

10:40, 18.04.2024 - Misiunea elicopterului Ingenuity este departe de a se fi incheiat. El va colecta date pentru posibil inca 20 de ani, insa nu le mai poate transmite pe Terra, anunța specialiștii NASA. Alte știri din Science Report: ● NASA confirma (iar) faptul ca misiunea Dragonfly va fi lansata in 2028 ● Cercetatorii…

CERN: cercetatorii vaneaza misterioasele particule-fantoma

11:10, 25.03.2024 - O echipa de fizicieni se straduiește sa dezlege enigma particulelor „fantoma” din jurul nostru, o descoperire ce ar putea revoluționa ințelegerea noastra asupra adevaratei naturi a Universului. Cercetatorii de la Centrul European pentru Cercetari Nucleare (CERN) au aprobat un experiment destinat sa…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

23:55, 12.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?