Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Denunţarea unilaterala a contractul prin demisie- Minutul juristului cu Adina Agrici(28.03.2017)

Publicat:

Indiferent de motiv, salariatul are dreptul sa inceteze contractul de munca, mai exact sa denunte unilateral contractul prin demisie. Acest lucru se poate face indiferent daca este vorba de un contract de munca cu perioada determinata sau nedeterminata, la domiciliu sau prin agent de munca temporara. Dreptul de a renunta la contract este consacrat de  art. 41, alin. 1  din Constitutie, ca drept fundamental al cetateanului. Acelasi privilegiu al salariatului se deduce si din  articolul 81, alineatul 2  din sub forma obligativitatii angajatorului de a primi si inregistra cererea de…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Codul Muncii 2024: O noua perioada ar putea fi considerata vechime in munca. Propunere legislativa

12:01, 09.05.2024 - Codul Muncii 2024: O noua perioada ar putea fi considerata vechime in munca. Propunere legislativa Codul Muncii 2024: O noua perioada ar putea fi considerata vechime in munca. Propunere legislativa O noua propunere legislativa recent inregistrata la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea in procedura…

Legea muncii 2024: Dreptul de refuz al munții de noapte pentru anumite categorii de angajați

21:30, 30.04.2024 - Plenul Camerei Deputaților a votat in favoarea unui proiect de lege care aduce modificari semnificative in Codul Muncii din 2024. Potrivit acestui proiect, anumite categorii de angajați au dreptul sa refuze munca de noapte. Printre aceste categorii se numara femeile gravide, proaspetele mamici și cele…

Dimensiunea spagilor la ITM Bihor: s-au incasat bani ca sa se inchida ochii la ”munca la negru”

18:20, 23.04.2024 - Inspectorul șef-adjunct de la ITM Bihor solicita mita de la oamenii de afaceri pentru a nu le acorda sancțiuni contravenționale, prevazute de Codul Muncii, pentru diverse nereguli constatate. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au decis sa trimita in…

Specialiștii in dreptul muncii considera justa decizi instanței care a scapat Magazinul Unirea de angajatul-fantoma. Ce trebuie sa știi despre contractul de munca in perioada de proba

17:21, 05.04.2024 - Specialiștii in dreptul muncii apreciaza ca justa decizia Curții de Apel București prin care Unirea Shopping Center S.A. (Magazinul Unirea) a reușit sa scape de “angajatul-fantoma” Gheorghe Sima, care timp de aproape șapte ani a incasat un salariu foarte bun de la societatea comerciala, fara a presta…

Noua lege a pensiilor nu a limitat dreptul la munca dupa 70 de ani

11:50, 18.03.2024 - Noua lege a pensiilor nu a limitat dreptul la munca dupa 70 de ani Noua lege a pensiilor și normele sale de aplicare stabilesc ca angajații pot amana momentul pensionarii și pot continua același raport de munca/de serviciu pana la varsta de 70 de ani, cu acordul anual al angajatorului. Normele legii…

Ministerul Muncii pichetat de sindicalistii din comert

08:51, 18.03.2024 - Membrii Federatiei Sindicatelor din Comert, organizatie afiliata CNS Cartel Alfa, protesteaza, luni, intre orele 11:00 -13:00, in fata Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS), Potrivit unui comunicat de presa al sindicalistilor, transmis duminica AGERPRES, prin aceasta actiunea se atrage…

Premiera mondiala: Franta inscrie dreptul la avort in Constitutie

20:16, 04.03.2024 - Parlamentul francez, reunit luni la Versailles, a votat in favoarea inscrierii in Constitutie a intreruperii voluntare a sarcinii, ceea ce face ca Franta sa devina prima tara din lume care inscrie oficial in Constitutie dreptul la avort, relateaza BFMTV si Reuters, preluate de News.ro.

Angajatii din Romania care primesc 10 zile de concediu in plus, pe an. Tu iti cunosti drepturile?

09:05, 02.03.2024 - Salariatii din Romania au dreptul la zece zile de concediu in plus pe an, beneficiu de care foarte puțin angajați știu. Angajatii au dreptul de a lipsi de la munca in cazul unor situații neprevazute de urgența familiala, precum boala sau accident. Acest drept este specificat clar in Codul Muncii. Angajatorul…


Ce parere ai despre aceasta stire?