Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Deliciu în sezonul rece: cea mai bună reţetă de muraturi asortate pentru iarnă, la butoi

Publicat:

Muraturi asortate pentru iarna la butoi: ingrediente  - legume potrivite pentru murat, in cantitatea si proportiile dorite: castraveti, gogonele, conopida, pepeni mici, varza, sfecla rosie etc. - hrean proaspat, radacina - bete de marar uscat - buchetele de cimbru uscat - telina - ceapa - usturoi - 3-4 mere si/sau gutui (optional) - morcovi (optional) - ardei iute - frunze de telina, cu tulpina cu tot - frunze de visin - frunze de dafin - piper boabe - sare neiodata (obligatoriu, altfel muraturile se vor inmuia)  - se mai pot pune boabe de mustar, boabe de ienibahar, alte arome  …

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ceapa verde la sticla. Rețeta cu care nu dai greș pe timp de iarna

16:55, 20.05.2024 - Aveți nevoie de ceapa verde și de una sau mai multe sticle de plastic de tip PET, de preferința cu gura larga.1. Curațați și spalați foarte bine ceapa verde și lasați-o puțin sa se scurga.2. Taiați ceapa marunt sau in felii, așa cum obișnuiți sa o utilizați in mancarurile dumneavoastre.3. Transferați…

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor

10:55, 25.04.2024 -   Trebuie sa fim atenți la modul de preparare, la cantitați și la combinațiile cu alte alimente fiindca este o carne destul de greu de digerat, fara fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar daca este bogata in fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor.…

Fermierii se plang ca samsarii i-au lasat balta. De ce sunt distruse tone de legume, in loc sa ajunga pe tarabe

14:36, 20.04.2024 - Legumele romanesti au disparut de pe tarebele din piete. S-a ajuns la situatia paradoxala in care fermierii se plang ca samsarii nu-i mai ajuta. Clienții, cunoscuții samsari, nu mai vor sa le cumpere marfa de cand controalele ANAF s-au intețit și sunt obligați sa prezinte acte. Ceapa verde a ajuns sa…

La piața mergi ca la mall! Cat a ajuns sa coste ceapa, considerata 'leguma saracului'

00:15, 16.04.2024 - La piața mergi ca la mall! Cat a ajuns sa coste ceapa, considerata 'leguma saracului'Legumele romanești au ajuns sa coste o avere in piețe. Un kilogram de ceapa romaneasca se vinde la un preț uriaș, ajungand astfel sa se transforme din „leguma saracului” intr-o adevarata delicatesa.Nu doar…

Rețeta de post a bunicii. Cum sa faci mancare din prune uscate

06:05, 12.04.2024 - Rețeta de post a bunicii. Cum sa faci mancare din prune uscate. O rețeta de post care cu ani in urma era des intalnita este cea pentru mancarea din prune uscate. Deși pentru mulți prunele uscate pot parea o gustare, adevarul este ca ele pot fi integrate intr-o rețeta și pot aduce un rezultat uimitor.…

Legumele moldovenești scoase la in vinzare in piețe și in marile lanțuri de magazine

06:11, 06.04.2024 - Serele fermierilor din Republica Moldova abunda de verdețuri, gata sa fie culese. Castraveții, ridichea si ceapa verde si-au facut loc si in piete, si in marile lanturi de magazine, unde o conditie de comercializare este calitatea si ambalajul. Serele Alei Popa din satul Negureni, raionul Telenesti,…

Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman

14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…

Ce se mananca la manastire in Postul Paștelui: alimentul care nu lipsește de pe masa

11:40, 21.03.2024 - Se respecta toate dezlegarile, asa ca in zilele de peste se mananca numai peste. Uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.Se consuma alimente de sezon. In Postul Pastelui, temelia alimentatiei o reprezinta cartofii, fasolea, ciupercile (si proaspete,…


Ce parere ai despre aceasta stire?