Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Delfinii au un al şaselea simţ, care îi ajută să detecteze câmpurile magnetice

Publicat:

Oamenii de stiinta au observat ca structurile de pe capul animalului au putea fi  organe senzoriale, apoi ei au descoperit ca acestea detecteaza campurile magnetice in apa.Electroreceptia este cunoscuta la pesti si la amfibieni, insa singurul mamifer cu acest simt era, pana acum, ornitorincul, potrivit BBC. Ornitorincul este un mamifer special: face oua, insa isi alapteaza puii iesiti din ele.Cercetatorii, care au publicat studiul in revista B, spun ca si alte cetacee ar putea avea acelasi simt. (Sotalia guianensis)…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Viața in Romania a unui cuplu din Sri Lanka. „Oamenii sunt foarte politicoși, te ajuta foarte mult“

11:50, 20.05.2024 - Romania a devenit o țara atragatoare pentru cetațenii straini, atat pentru studenți, cat și pentru cei veniți sa lucreze. Este și situația unui cuplu din Sri Lanka care s-a indragostit de țara noastra.

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva”. Cercetatorii au descoperit ca o stea de langa Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

21:06, 14.04.2024 - Oamenii de stiinta din Australia au detectat un comportament fara precedent al unei stele aflate relativ in apropierea Sistemului Solar si care era pana de curand inactiva, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres.

Cum poți fi furat de doua ori printr-o noua frauda: Falși angajați ai DNSC suna oamenii sub pretextul ca-i ajuta sa-și recupereze banii pierduți

20:10, 21.03.2024 - Atacatorii au gasit o metoda de a le fura de doua ori banii celor care nu sunt atenți cui dau datele personale. Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC) a avertizat joi asupra unui nou tip de atac, prin care persoane care pretind ca ar fi angajați ai DNSC suna de pe numere aparent valide…

Oamenii de știința lucreaza la un monitor pentru cancerul la san care sa fie montat in sutien

15:20, 18.03.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea Nottingham Trent dezvolta un dispozitiv care se potrivește in interiorul unui sutien și care ar putea monitoriza daca o tumoare de cancer la san este in creștere.

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

De ce te trezești greu dimineața

12:45, 06.03.2024 - Sa dormim este foarte important, iar felul in care o facem și durata somnului ne pot ajuta sa obținem odihna de care avem nevoie, sa fim sanatoși și sa avem o stare de spirit excelenta. Cu toate acestea, multe persoane nu acorda o atenție deosebita somnului așa cum ar fi normal, iar din aceasta cauza…

Ce este megalofobia si cum se trateaza

12:05, 26.02.2024 - Milioane de oameni se confrunta cu anumite frici care le dau o serie de stari de disconfort de spațiu, mișcare, inalțime și altele care, pentru alte persoane, ar putea parea iraționale sau neobișnuite. Printre multele fobii care exista se numara și frica exagerata de lucrurile de mari dimensiuni. Ca…

Virusuri stravechi au jucat un rol in dezvoltarea creierelor noastre

00:11, 20.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aceasta cercetare,…


Ce parere ai despre aceasta stire?