Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De weekend. Bijuterii din orasul-comoara: in cautarea Cetatuii pierdute

Publicat:

De weekend. Bijuterii din orasul-comoara: in cautarea Cetatuii pierdute Cetatea de la Capalna este, ca și surata ei de la Piatra Roșie, un obiectiv pentru turiștii neleneși. La cetate se ajunge dupa un drum de doi kilometri, prin padure, cu urcușuri pieptișe, pe alocuri.

Traseul spre cetate este ca un drum inițiatic, cu cotituri nebanuite și probe de agilitate, dar la final simți ca a meritat toata osteneala. Nu e amenajata, nu e dichisita, însa te vrajește prin tacerea pietrelor dacice și siluetele fantomatice ale arborilor care au crescut deasupra lor. Capâlna poate fi un aperitiv…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Piesa istorica din Transilvania, expusa in cetatea Targu Mureș

02:10, 04.05.2024 - O piesa remarcabila din colecția Colegiului Reformat din Odorheiu Secuiesc este stema funerara din argint a patronului principal, Istvan Daniel de Vargyas (1684–1774), opera argintarului clujean Janos Szakall. Expoziția temporara „ORATIO, STUDIO ET COLLECTIO. 400 de ani de existența a colegiilor reformate…

Saptamana Haferland, intre 8 si 11 august - Bal sasesc la Crit, expozitie de dangale la Viscri, vizita la Cetatea fortificata Saschiz restaurata

17:15, 17.04.2024 - Saptamana Haferland, editia a XI-a, eveniment dedicat promovarii culturii si traditiilor sasilor din Transilvania, are loc anul acesta intre 8 si 11 august. Tara Ovazului, tinut cuprins intre Brasov, Sibiu si Sighisoara, are drept tema "Istorie, traditie si cultura, ieri si azi in Haferland", au anuntat,…

Pregatiri pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv de pe Transalpina, Stana „Ștefanu”

09:50, 10.04.2024 - Au inceput pregatirile pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv de pe Transalpina, Stana „Ștefanu”. Marioara Babu, bacița de la Stana „Ștefanu” și deținatoarea titlului de Tezaur Uman Viu, s-a deplasat cu echipa sa, respectiv membrii familiei pentru a pune la punct zona de alimentație publica.…

Pregatiri pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv de pe Transalpina, Stana „Ștefanu”

19:30, 09.04.2024 - Au inceput pregatirile pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv de pe Transalpina, Stana „Ștefanu”. Marioara Babu, bacița de la Stana „Ștefanu” și deținatoarea titlului de Tezaur Uman Viu, s-a deplasat cu echipa sa, respectiv membrii familiei pentru a pune la punct zona de alimentație publica.…

Istoricul Padurii Trivale (3). O alta comoara descoperita la Arhivele Statului: un mosier a donat Pitestiului 153 ha din padurea Dobrogostea

10:35, 29.03.2024 - Jurnalul de Argeș a inceput un serial cu dezvaluiri despre istoricul Padurii Trivale. Mai exact, despre actele de proprietate pe care Primaria Pitești le avea la indemana, la Arhivele Statului, insa niciun primar, pana la Cristian Gentea, nu s-a sinchisit sau n-a vrut sa le caute. In edițiile trecute…

Comuna din Transilvania care a scapat de PET-uri cu ajutorul copiilor. „Mi-am cumparat jucarii și dulciuri, cu saci cu sticle de plastic”

12:05, 26.03.2024 - Șpring este o comuna din Podișul Secașelor, zona din centrul Transilvaniei, și are populație de aproximativ 2.500 de locuitori. Ocupația principala a oamenilor este agricultura. Apropierea de Sebeș și Sibiu, precum și de autostrada A3, face ca oamenii de aici sa aiba posibilitați extinse de a-și gasi…

Se strang semnaturi pentru redeschiderea Transalpinei pe 1 mai

05:11, 22.03.2024 - Cabanierii din Ranca strang semnaturi pentru ca Transalpina sa fie redeschisa mai devreme in acest an. S-a trecut de 100 de semnaturi pe site-ul petitieonline. Inițiativa aparține Asociației Cabanierilor și Concesionarilor din Ranca. Proprietarii de pensiuni, cabane și hoteluri spun ca redeschiderea…

Originea numelui „obscen” din Defileul Jiului. Trecatoarea din Carpați plina de legende uimitoare VIDEO

22:05, 07.02.2024 - O calatorie prin Defileul Jiului, trecatoarea din Carpați care leaga regiunile istorice Transilvania și Muntenia, poate fi o experiența de neuitat. Traseul este spectaculos, iar locurile au pastrat o mulțime de legende.


Ce parere ai despre aceasta stire?