Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce este celebră CAŞCAVEAUA de Valea Doftanei

Publicat:

O rețeta veche de sute de ani a unui produs din categoria branzeturilor, dar care nu este nici branza, nici cașcaval, este pastrata și transmisa din generație in generație in Prahova, la . Produsul cunoscut sub numele de cașcavea de a fost inregistrat de autoritațile locale la OSIM.   este amplasata intr-o zona de munte in nordul județului. Aici, la adapostul padurii care pare ca imbrațișeaza comuna, localnicii prepara, dupa o rețeta veche, specifica locului, un produs numit cașcavea, despre care spun ca este suta…

Citeste articolul mai departe pe ph-online.ro…  

Sursa articol: ph-online.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sabotaje in PNL Prahova! Lupte interne si vanatoare de funcții, dupa ce lui Iulian Dumitrescu i se reproseaza ca a stricat imaginea partidului

13:16, 20.05.2024 - Președintele filialei, Iulian Dumitrescu, este subiectul unui scandal de corupție de amploare, fiind urmarit penal de Direcția Naționala Anticorupție (DNA) intr-unul dintre cele mai rezonante dosare ale ultimilor ani. Aceasta situație a creat un teren fertil pentru lupte de putere și strategii ascunse,…

Reteta veche de ciorba de fasole cu afumatura. Asa se prepara acum 100 de ani, ce avea special

18:10, 15.05.2024 - Daca vrei sa faci cea mai buna ciorba de fasole, iți propunem o rețeta veche de 100 ani. Așa se prepara in trecut, dar prea puține gospodine au pastrat tradiția in timp. Ce ingredient secret adaugau in preparat, pe langa afumatura. Cea mai buna ciorba de fasole Cea mai buna rețeta de ciorba de fasole…

Cum se prepara cozonacul moldovenesc, cu aluat dospit, rețeta veche de peste 100 de ani, pastrata in satele din Moldova FOTO

10:56, 04.05.2024 - Cozonacul cu aluat dospit este o rețeta veche de secole pastrata de gospodinele din zona Moldovei. „Este mai migaloasa, dar cozonacul este foarte bun. Este un deliciu”, susține Ecaterina Hulea, o iubitoare de folclor si tradiții din județul Galați

Rețeta secreta a Savetei Bogdan de drob de miel pentru Paște. Cu ce inroșește ouale, de fapt, metoda veche de la care nu se abate EXCLUSIV

17:21, 29.04.2024 - Saveta Bogdan, vestita solista de muzica populara, este pasionata nu numai de muzica, ci și de gatit. Ne-a oferit rețeta ei de drob de miel. Recunoaște ca se abate de la rețeta clasica, adaugand ingredientele ei preferate care fac diferența. Ne-a dezvaluit, exclusiv pentru Playtech Știri, și cu ce coloreaza…

Cum se face scrobul in Moldova. Reteta veche de care vei deveni rapid obsedat, e un deliciu

21:15, 18.04.2024 - Bucatarul Ovidiu din Bacau sau Barbosu, așa cum este cunoscut in mediul online, a dezvaluit cum se prepara scrob ca in Moldova. In continuare poți consulta cateva tips-uri pentru a obține un fel de mancare savuros, precum și lista ingredientelor de care ai nevoie și modul de preparare. Tips-uri pentru…

Exista pacate care se transmit din generație in generație? Ce spune, de fapt, Biblia. Raspunsul care contrazice tot ce știam pana acum

17:21, 16.04.2024 - Vom analiza impreuna cateva raționamente pro și contra ale preceptului ca pacatele se transmit de la strabuni la urmași.In scrierea „Sfaturi și indemnuri”, gasim ideea propagata de Arsenie Boca, supranumit Sfantul Ardealului. Acesta a spus care sunt cele trei pacate ce se transmit mai departe, pana…

Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret

10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…

Celebra bucatareasa Jamila, in lacrimi dupa procesul "Eclerul la tava": Am primit un val de ura pentru ceva ce nu am inceput eu

07:16, 05.03.2024 - "Imi este greu pentru ca am primit un val de ura pentru ceva ce nu am inceput eu", a spus Jamila, intr-un video postat pe rețelele sociale."Niciodata nu am vrut sa fiu implicata intr-un scandal", a aratat celebra vloggerița culinara, dupa procesul lung de cinci ani cu bloggerul Laura Laurențiu.Magistrații…


Ce parere ai despre aceasta stire?