Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce ciocnim ouă de Paște. Explicațiile unei tradiții străvechi

Publicat:

Romanii ciocnesc oua roșii, de Paște. Dar de ce ciocnim oua roșii? Ei bine, obiceiul vine dn negura timpului, iar explicația are legatura cu Invierea lui din mormantul unde trupul sau a fost depus dupa rastignire. De ce ciocnim oua de Paște Gospodinele trudesc din greu pentru ziua de Paște. Pe langa cozonaci, […] The post De ce ciocnim oua de Paște. Explicațiile unei tradiții stravechi appeared first on IMPACT .

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Traditii inedite, de Paste, din intreaga lume. Cea mai extrema are loc in San Fernando

14:20, 03.05.2024 - Pastele sarbatoare crestina care marcheaza Invierea lui Isus Hristos in a treia zi dupa rastignirea sa este marcata in moduri inedite de unele comunitati, iar Statista prezinta cateva dintre aceste traditii si ritualuri, amintind ca cea mai extrema dintre ele are loc in Filipine.In orasul San Fernando,…

Studiu. Cum mai petrec romanii Sarbatorile Pascale

12:36, 02.05.2024 - Peste 79% dintre romani intentioneaza sa isi petreaca Sarbatorile Pascale acasa, in familie, iar 75% vor sa participe la slujba de Inviere din acest an, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research. De asemenea, 32% dintre romani considera ca Pastele este mai mult despre conexiunea si comunicarea…

Tradiții stravechi in Cluj: Camașile cusute in secret de Paști, simbol al creativitații și competiției

10:30, 01.05.2024 - Fetele din Maguri-Racatau, județul Cluj, pastreaza tradiția confecționarii camașilor noi pentru sarbatori, aducand o nota de competiție și creativitate in realizarea modelelor unice.

Saptamana Mare a inceput pe 29 aprilie 2024. Semnificații și tradiții

07:05, 29.04.2024 - In 2024, Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor incepe luni, pe 29 aprilie, și se va incheia sambata, pe 4 mai. In aceste zile, credincioșii rememoreaza pas cu pas calea urmata de Iisus Hristos pentru mantuirea omului și invingerea morții, cale care culmineaza cu evenimentul crucial al creștinismului:…

Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, marea sarbatoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

21:10, 26.04.2024 - Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, marea sarbatoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații Sambata lui Lazar sau Moșii de Florii, este o sarbatoare creștina ortodoxa care precede Floriile și Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor (Saptamana Sfanta). Aceasta sarbatoare cade in…

Sfantul Gheorghe 2024 - Tradiții și obiceiuri. Cine sunt romanii care iși sarbatoresc ziua de nume pe 23 aprilie

07:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…

Catolicii sarbatoresc Paștele duminica. Obiceiuri și tradiții

12:05, 30.03.2024 - Paștele catolic in 2024 cade pe 31 martie, o zi de mare bucurie. In Duminica Paștelui, catolicii participa la Liturghie și celebreaza Invierea lui Isus Hristos.12 Duminica Invierii inseamna un moment de reintoarcere la tradiții, la origini și la obiceiurile vechi de sute de ani. Pentru catolici, Paștele…

Tradiții in Sambata Morților sau Moșii de Iarna, cand se pomenesc inaintașii. „Romanii vin acasa sa faca parastase“

16:20, 06.03.2024 - Sambata Morților sau Moșii de iarna 2024 sunt trecuți in calendarul ortodox in data de 9 martie, inainte de Duminica Infricoșatoarei Judecați, cunoscuta și sub numele de Lasatul Secului de Carne pentru intrarea in Postul Paștelui, marcata anul acesta la 10 martie.


Ce parere ai despre aceasta stire?