Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce apar forme severe de coronavirus la tineri. Doi experţi români au găsit explicaţia

Publicat:

"Din pacate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtuna de molecule inflamatorii. Se pare ca aceasta furtuna de citokine proinflamatorii este conditionata de genetica fiecaruia dintre noi, astfel incat nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o forma fulminanta de Covid 19 si care nu", a precizat dr. , medic specialist ATI -Toxicologie de la .

Medicul explica si mecanismul prin care virusul ajunge sa devasteze intregul organism prin raspunsul imun exagerat.

"Toate organele vor fi afectate de prezenta acestor molecule inflamatorii,…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Pericolul adus de praful saharian. Un medic explica

13:55, 24.04.2024 - Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii cronice precum astmul, BPOC, bronsiectazii”, a declarat miercuri pentru Agerpres managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. „Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii…

Ucraina demonteaza teoriile conspirationistilor: Cum explica 'disparitia' COVID-19 o data cu inceperea razboiului

15:40, 23.03.2024 - Medicul sanitar-sef al Ucrainei, Ihor Kuzin, a explicat ca virusul SARS-CoV-2 nu a disparut nicaieri, dar, pe fondul bombardamentelor și a ostilitatilor la scara larga, a trecut in plan secund. Kuzin a subliniat ca Ucraina continua sa inregistreze cazuri de COVID-19. Intr-un interviu acordat Agentiei…

Verdețurile de la taraba, pline de pesticide: valori de 450 de ori peste limita! Toxicologii trag un semnal de alarma: pericolele la care ne expunem

11:16, 21.03.2024 - "Vorbim de alte pesticide depistate in aceste teste. Pesticide care s-a demonstrat ca au un efect de bioacumulare in organismul uman.Efectul este unul cumulativ. Noi ne expunem la mai multe pesticide simultan și fiecare parte va modifica structura acizilor nucleici și va duce la apariția unor mutații…

Cat caștiga, in medie, un absolvent de studii superioare in Romania. TOP categorii specialiști cel mai greu de angajat

21:35, 13.03.2024 - Cat caștiga, in medie, un absolvent de studii superioare in Romania. TOP categorii specialiști cel mai greu de angajat Specialiștii continua sa fie categoria de candidați cel mai greu de recrutat. Este concluzia unei analize efectuate de o platforma din domeniul angajarilor. Sectoarele unde angajatorii…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Un anestezist timișorean „spulbera" cele mai comune mituri despre pregatirea preoperatorie

12:00, 03.03.2024 - Informarea este unul din pașii esențiali pentru ca pacientul sa fie liniștit atunci cand trebuie sa treaca printr-o intervenție chirurgicala. Specialiștii spun ca e importanta examinarea de dinainte de operație pentru ca anestezia sa poata fi facuta in concordanța cu fiziologia pacientului și cu istoricul…

O mașina și o parte a fațadei unui bloc, arse in centrul orașului Targu Jiu

09:56, 29.02.2024 - Pompierii militari au fost solicitați sa intervina azi-noapte pentru stingerea unui incendiu izbucnit la fațada unui bloc situat pe strada Siretului din municipiul Targu Jiu. La fața locului s-au deplasat doua autospeciale de stingere cu apa și spuma și o ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului de…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…


Ce parere ai despre aceasta stire?