Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Date spectaculoase despre o cetate dacică mai puțin cunoscută. Comorile prețioase găsite în inima munților

Publicat:
Date spectaculoase despre o cetate dacică mai puțin cunoscută. Comorile prețioase găsite în inima munților

Date spectaculoase despre o cetate dacica mai puțin cunoscuta. Comorile prețioase gasite in inima munților

Aflata in apropiere de , dar acoperita complet cu padure, Fața Cetei a ramas unul dintre cele mai enigmatice locuri din ținutul cetaților dacice. In apropierea ei, au fost descoperite tezaure prețioase de aur.

Mii de hectare de padure acopera imprejurimile și ascund numeroase monumente antice din vremea dacilor, relateaza Adevarul.

Un astfel de loc, Fața Cetei din Hunedoara ascuns in Munții Șureanu, a fost identificat de arheologi ca…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coranda, muntele mutat in goana dupa aur și metale prețioase. „Așa ceva nu s-a mai gasit in Europa“ VIDEO

22:50, 15.04.2024 - De doua decenii, una dintre cele mai mari cariere miniere din Munții Metaliferi a ramas aproape pustie. In anii '80, un munte a fost sfaramat pentru a face loc proiectului minier de la Certej (Hunedoara).

Aventura unor turiști in inima Munților Șureanu. „Ne-am trezit la 300 de metri sub pamant” VIDEO

17:05, 23.03.2024 - Munții Șureanu ofera oaspeților sai o mulțime de locuri uimitoare. Aici sunt cetațile dacice din Hunedoara, sate pitorești ale pastorilor și numeroase peșteri spectaculoase. Munții pastreaza insa amprenta vechilor mine abandonate.

Asociația Industriei de Vaping solicita respingerea propunerii PL-x nr. 174/2024 de modificare a legii 349/2002, care propune dubla legiferare și va inrautați situația fumatorilor din Romania  

12:35, 21.03.2024 - Asociația Industriei de Vaping (AIV) aplauda toate inițiativele care duc la scaderea consumului de tutun prin combustie atat printre adulți cat și printre tineri, și a susținut toate inițiativele de pana acum referitoare la interzicerea țigarilor electronice pentru persoanele sub 18 ani. Cu toate acestea…

Adevarul nebanuit despre consumul de cafea: cat trebuie sa consumam pentru o inima sanatoasa

08:05, 12.03.2024 - Un articol din Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, din septembrie 2022 spune ca daca bei doar o ceașca de cafea pe zi, vei avea o inima mai sanatoasa și risc general redus de mortalitate.De ce este important acest studiu? Ca și in ceea ce privește cercetarea in nutriție, acest studiu observațional…

Gest emoționant in poiana cu ghiocei. Ce au facut doi tineri fermecați de magia locului VIDEO

18:16, 11.03.2024 - Sute de turiști au ajuns la sfarșit de saptamana in poienile cu ghiocei din Munții Șureanu, aflate pe Platoul Vartoapelor din Hunedoara și in apropiere de Peștera Cioclovina. Pentru unii dintre ei, vizita a fost un moment de neuitat.

Descoperire macabra in SUA. Ramașițele incinerate a cel puțin 30 de persoane, gasite intr-o casa inchiriata

10:31, 18.02.2024 - Ramașițele incinerate a cel puțin 30 de persoane au fost gasite intr-o locuința in care a stat un fost proprietar al unei case de pompe funebre. Tot acolo a fost ținut corpul unei femei decedate intr-un dric, timp de doi ani.

Taberele militare romane puțin știute de romani. Sunt marturii ale razboaielor intre daci și romani VIDEO

23:05, 13.02.2024 - Ținutul cetaților dacice din Munții Șureanu (Hunedoara), locul din Romania unde se afla cea mai mare concentrare de monumente ale civilizației dacice, a pastrat și numeroase ramașițe ale unor tabere militare romane.

Ziua Internaționala a Cititului Impreuna, sarbatorita la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

11:55, 05.02.2024 - In prima zi de miercuri a lunii februarie se sarbatorește Ziua Internaționala a Cititului Impreuna. Evenimentul va fi marcat de Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva in data de 7 februarie 2024, in Sala Șemineului din Palatul Magna Curia, orele 11:00. Cu acest prilej, elevii clasei a doua A din…


Ce parere ai despre aceasta stire?